Nieuws

© SEAT

Dient Volkswagen dochter Seat de doodsteek toe?

21 april 2022
Door Dieter Quartier
Er circuleren geruchten dat VW over enkele jaren de stekker uit Seat trekt, terwijl diens elektrische sportwagenmerk Cupra net een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Que pasa?

De Duitse zakenkrant Handelsblatt ziet de toekomst voor Seat somber in. Er wordt vanuit de Volkswagen-groep niets gecommuniceerd over toekomstige modellen die in de pijplijn zouden zitten. Tegelijk liet Wolfsburg verstaan dat er bij Cupra, de sportieve elektrodochter van Seat, tegen 2025 liefst 4 elektrische modellen bijkomen. Dat is reden genoeg voor Handelsblatt om te concluderen dat het over enkele jaren over en uit is met Seat.

Het huidige Seat-gamma is al behoorlijk uitgedund: het bestaat uit de Ibiza, de Leon, de Arona, de Ateca en de Tarraco. Daar zijn blijkbaar geen opvolgers voor gepland. Dat neemt niet weg dat ze nog een tijdje in productie kunnen blijven. Hoewel de stelling van de Duitse zakenkrant aannemelijk is, zou het bovendien toch kunnen dat Seat nog zijn eigen modellen mag afleiden van de producten die bij VW in het verschiet zitten.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.