Nieuws

© VW

Deze revolutionaire oplossing voorkomt batterijbrand bij elektrische auto’s

08 augustus 2023
Door Dieter Quartier

Het Britse bedrijf Metis Engineering heeft een systeem ontwikkeld dat batterijopwarming helpt detecteren en brand voorkomen. Het belooft ook van grote toegevoegde waarde te zijn voor tweedehands-EV’s. 

 

Batterijbrand. Het is een fenomeen dat regelmatig optreedt en zo goed als altijd de krantenkoppen haalt. Het ondermijnt de geloofwaardigheid van elektrische auto’s als duurzame en veilige oplossing, om het nog zacht uit te drukken. Het is dus in het belang van de autoconstructeurs dat ze systemen ontwikkelen die zelfontbranding bij accu’s tegengaan.

Metis Engineering uit Bristol, Wales reikt hen een helpende hand met Cell Guard. In tegenstelling tot de huidige batterijbewakingssystemen (BMS, battery management systems) kan de Britse oplossing veel meer dan enkel de batterijspanning en -temperatuur van lithium-ionaccu's meten. Een belangrijke parameter die Cell Guard monitort, is celontluchting, een van de belangrijkste tekenen van ernstige batterijstoringen, die kunnen leiden tot een thermisch lek en uiteindelijk tot brand. 

Meten is weten

Daarnaast houdt het systeem ook talrijke omgevingsparameters in de gaten die nodig zijn voor een optimale werking van de batterijcellen, zoals drukvariatie en potentiaalverschil, maar ook de vochtigheidsgraad en het dauwpunt van de omgevingslucht, lees: het punt waarop condensatie ontstaat die kortsluiting in het systeem kan veroorzaken. Er is ook een versnellingsmeter voorzien die schokken tot 24 g kan registreren.

De gegevens worden naar de centrale regeleenheid gestuurd, die ze vergelijkt met de gegevens die door de andere sensoren zijn verzameld, zoals temperatuur- en drukpieken. Als er abnormale waarden worden vastgesteld, verschijnt er een waarschuwing. Indien dat nodig blijkt, kan de regeleenheid het circuit onderbreken om de accu de kans te geven af te koelen.

Batterijgezondheid

Cell Guard kan ook van grote toegevoegde waarde zijn voor tweedehands-EV’s. Het geeft immers belangrijke informatie over de gezondheid van de batterij. Een accupakket omvat duizenden cellen en naarmate deze verouderen, neemt de kans op defecten toe. De BMS die momenteel gebruikt worden, hebben hun beperkingen. Zo kan het zijn dat de temperatuursensoren slechts een deel van de cellen monitoren, zodat de kans bestaat dat een defect veel te laat opgemerkt wordt. 

Om de veiligheid te vergroten en de goede werking van het belangrijkste (en duurste) element van elektrische voertuigen te vrijwaren is het daarom belangrijk dat fabrikanten steeds complexere bewakingssystemen zoals deze gaan gebruiken. 

Deel op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.