Nieuws

© Mazda

Detailverbeteringen voor Mazda 3 van modeljaar 2024

17 april 2023
Door Stijn Blanckaert

De door de Belg Jo Stenuit ontworpen en behoorlijk originele Mazda 3 krijgt ter gelegenheid van zijn modeljaarupdate enkele verbeteringen, met onder meer een update van het infotainmentsysteem, nieuwe kleuren en de weergave van de navigatieinstructies van Apple CarPlay en Android Auto op het Active Driving Display.

 

Uiterlijk verandert er niets aan de Mazda 3, op de introductie van de nieuwe kleuren Zircon Sand en Ceramic na. Alle veranderingen zijn onderhuids of in het interieur terug te vinden. Zo zijn er ergonomische updates in de vorm van een verbeterd infotainmentscherm, betere software, USB C-poorten die de USB A-poorten vervangen en een reorganisatie van de bedieningselementen in het interieur. 2024 mazda3 hb int 01

Het centrale scherm van 10,25 duim werd meer naar de bestuurder toegedraaid en als primeur voor Mazda kunnen de navigatie-instructies van Apple CarPlay en Android Auto voortaan worden weergegeven op het Active Driving Display, wat voor meer gebruiksgemak zorgt. Beide smartphone-koppelingen kunnen nu bovendien draadloos gebeuren, waardoor een USB-kabel niet meer noodzakelijk is om er gebruik van te maken. Het opladen van de smartphone kan dan weer met een draadloos laadoppervlak (standaard op bepaalde versies). 

Het navigatiesysteem heeft een nieuwe online zoekfunctie voor POI’s en werkt nu accurater in gebieden met een beperkte GPS-ontvangst. Verder zijn er vier nieuwe en verbeterde actieve veiligheidssystemen: het nieuwe Distracted Driver Alert, een verbeterd autonoom remsysteem voor in het donker (night-time Autonomous Emergency Braking (AEB)), een nauwkeurige Intelligent Speed Assist-functie en een sneller Cruising & Traffic Support-systeem (CTS). 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.