Nieuws

De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer

06 februari 2017
Door Redactie
Opel presenteert de volledig nieuwe Insignia Sports Tourer. De stationwagenversie van Opels vlaggenschip is aanzienlijk ruimer en lichter dan zijn voorganger, biedt geavanceerde technologie op het gebied van veiligheid, comfort en connectiviteit, terwijl het nieuwe AWD-systeem met torque vectoring de dynamische rijkwaliteiten naar een nog hoger niveau tilt.
De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer volgt het verleidelijke, dynamische en elegante lijnenspel van de nieuwe Insignia Grand Sport die in december 2016 onthuld werd. De designers van Opel hebben zich laten inspireren door de Opel Monza Concept uit 2013. Dat komt vooral tot uiting in de achterzijde, die met zijn vleugelvormige LED-achterlichten en heldere lijnen krachtig op het netvlies ligt.De tweede generatie Sport Tourer is met een lengte van 4.986 mm en hoogte van 1.483 mm iets langer (+73 mm) en lager (-31 mm) dan zijn voorganger.

Ten opzichte van het huidige model biedt de nieuwe Insignia Sports Tourer aanzienlijk meer bagageruimte. De Insignia Sports Tourer biedt een laadvolume van maximaal 1.640 liter, ofwel ruim 100 liter meer dan voorheen.De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer kan niet alleen meer bagage meenemen, ook de ruimte voor passagiers is behoorlijk toegenomen. Zo biedt hij 31 mm meer hoofdruimte en 25 mm extra ruimte op schouderhoogte. Een groot panoramadak dat doorloopt tot achter de achterpassagiers is optioneel, evenals een verwarmbare achterbank.De voorste passagiers zitten optioneel in AGR-gecertificeerde premium stoelen, al dan niet in combinatie met elektrische verstelling, massagefunctie, verwarming en ventilatie.

Opel levert de nieuwe Insignia Sports Tourer met de nieuwste technologie op het gebied van assistentie en veiligheid. Denk aan de nieuwste generatie adaptieve Opel IntelliLux LED Matrix-verlichting. Deze geavanceerde koplampen met 16 individuele LED-units reageren nog sneller dan voorheen en schijnen maar liefst 400 meter ver (grootlicht). Active Lane Assist, de actieve rijbaanassistent, voert een automatische stuurcorrectie uit als de auto onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten. 

De nieuwe Opel Insignia Sports Tourer staat als wereldprimeur op het Autosalon van Genève.

Wordt vervolgd…

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.