Nieuws

© JLR

De nieuwe modellen voor 2022: van Fiat tot Lexus

12 januari 2022
Door Dieter Quartier & Stijn Blanckaert
Er zit weer heel wat lekkers op wielen in het verschiet. In dit tweede merkenoverzicht ontdek je wat je dit jaar mag verwachten bij Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover en Lexus.


Zocht je de nieuwe modellen van Alfa Romeo tot Ferrari? Klik dan hier voor het merkenoverzicht deel 1.

Fiat

Bij Fiat belooft 2022 eerder rustig te worden. Met de Ulysse doet het merk wel een naam terugkeren. Dit zustermodel van de Citroën SpaceTourer, Peugeot Traveller en Opel Zafira Life wordt is verkrijgbaar met verbrandingsmotoren en als volledig elektrisch model. De Scudo is de bestelwagenvariant van de Ulysse. Op een opvolger voor de Fiat Punto is het nog wachten tot 2023 maar er wordt gezegd dat de Panda dit jaar wel een opvolger zou krijgen. De Abarth 595 zou verder nog gefacelift worden in het voorjaar.

Ford

De Fiesta van de achtste generatie, die uit 2017 dateert, krijgt een facelift en mild hybride motoren. Hij maakt begin 2022 zijn opwachting op onze wegen terwijl ook de Focus vernieuwd wordt met een nieuw front en nieuwe technologie aan boord. De Ford Tourneo Connect is eveneens nieuw en is een kloon van de Volkswagen Caddy. De Mondeo van de huidige generatie verdwijnt in het voorjaar van het toneel en krijgt in Europa geen directe opvolger. 
2021 FO1111RD FOCUS ACTIVE OUTDOOR 03 scaledHonda

Het blijft vrij stil rond het Japanse merk dat tegen het eind van het jaar een opvolger van de Civic zou klaarstomen om opnieuw volop te concurreren met de Toyota Corolla.
2021 Hyundai Bayon Static 006Hyundai

Met onder meer de gloednieuwe Bayon, Tucson en Ioniq 5 en updates van andere modellen kregen we in de voorbije maanden al veel nieuws van Hyundai. 2022 wordt iets rustiger, maar de Ioniq 6, geïnspireerd door de Prophecy-conceptcar, komt het elektrische Hyundai-gamma tegen het jaareinde vervolledigen.

Jaguar

Geen nieuws bij Jaguar, dat de lancering van nieuwe modellen tijdelijk zou pauzeren om tegen 2025 omgevormd te zijn tot een 100 procent elektrisch merk dat opnieuw wil aansluiten bij de top van de markt en dus enkel nog auto’s in de hoogste segmenten zou gaan aanbieden. Dat betekent dat het doek valt over de XE.

Jeep

Bij Jeep staan mild hybride uitvoeringen van de Renegade en de Compass op de planning, terwijl ook een plug-inhybride uitvoering van de vijfde generatie van de Grand Cherokee, de 4xe met 375 pk en 637 Nm, verwacht wordt tegen de lente. Het Wrangler-gamma krijgt nieuwe uitrustingsmogelijkheden maar wordt vanaf dit jaar in Europa beperkt tot die plug-inhybride uitvoering.
3 All 32121222new 2022 Jeep Grand Cherokee Trailhawk 4xeKia

Belangrijk nieuws bij Kia is de lancering van de gloednieuwe Sportage die vanaf begin 2022 in de showrooms zal staan. Er komen drie soorten hybrides en ook een diesel blijft verkrijgbaar. Ook de nieuwe Niro werd nog maar voorgesteld en zal halfweg 2022 bij ons te koop zijn. Hij komt er opnieuw als elektrische e-Niro maar behoudt ook zijn (hybride) verbrandingsmotoren. De indrukwekkend snelle elektrische EV6 GT wordt in 2022 als topmodel van het EV-gamma verwacht.

Land Rover

De gloednieuwe grote Range Rover, die pas werd voorgesteld, vindt zijn weg naar de showrooms in het voorjaar. Van de Defender wordt een langere 130-variant verwacht die de korte 90 en de “normale” 110 zal aanvullen en tot acht zitplaatsen bieden. Ook een pick-upvariant zou op de planning staan.

Lexus

Met wat vertraging zal de nieuwe Lexus NX, die in 2021 al werd voorgesteld, in 2022 eindelijk in de showrooms staan. Het model is meteen ook de eerste plug-inhybride van Lexus-makelij. Tegen het jaareinde wordt ook een nieuwe elektrische SUV verwacht die naar de naam RZ luistert en gebaseerd is op de Toyota bZ4X. De grote RX en RX L worden in de zomer afgelost door de volgende generatie.

02 Lexus 213212geeft prijzen nieuwe NX vrij 1500x1000

Dit artikel maakt deel uit van de Autonieuws “Het is geen salon’-Gids, met onder meer informatie over de nieuwe modellen in 2022, de nieuwe fiscale regels, het ‘terugverdienmodel’ van elektrische auto’s, leasing, renting, laadpalen thuis, op kantoor en onderweg, en lage-emissiezones. Download hem nu gratis!

Deel op

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.