Nieuws

De nieuwe Mazda MX-5 blijft scoren

15 februari 2016
Door Redactie
Geheel in traditie met z’n voorgangers rijgt ook de geheel nieuwe Mazda MX-5 de onderscheidingen aaneen en pakt in het nieuwe jaar meteen al 9 awards, waaronder een aantal in Europa. De nieuwste editie van de best verkochte roadster ter wereld heeft sinds zijn lancering afgelopen zomer nu al meer dan 15 prijzen gewonnen.

In Groot-Brittannië koos het magazine 'What Car?' de vierde generatie MX-5 als beste convertible overall (vóór premium modellen als de Audi A3 en BMW 4-serie) en als beste convertible onder de £ 25.000,-. Mazda's merkicoon scoorde ook in de ‘Top 100 Auto's 2016’ van de The Sunday Times als winnaar van de categorie tweezits roadster,  met als opponenten onder meer de equivalenten van Jaguar, Ferrari en Porsche.

Op het continent won de nieuwe MX-5 bij de verkiezing ’Best Cars 2016’, onder de lezers van het Duitse magazine Auto, Motor & Sport, de categorie ‘import convertible’. Hij veroverde ook de titel ‘Beste Cabrio van het Jaar 2015’ van het Portugese tijdschrift Turbo en was in Spanje de nummer één in de GEOM-index 2015, die bijna 800.000 inzendingen beoordeelde van automotive websites, blogs en fora. In Australië was de MX-5 voor de derde keer in de geschiedenis van het model de beste in de verkiezing ‘Wheels Car of the Year 2016’, in een lijst van 25 voornamelijk premiummodellen (waaronder de Mazda CX-3). En de MX-5 is ook ‘Best Sports Car for the Money 2016’ van US News & World Report en ‘Sports Car of the Year 2016’ van TSN Motoring TV in Canada.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.