Nieuws

© Volkswagen

Daling van de vraag doet Volkswagen EV-productie in Emden terugschroeven

28 juni 2023
Door Stijn Blanckaert

De vraag voor de in het Duitse Emden gebouwde elektrische auto’s van VW blijft onder de verwachtingen. Daarom gaat de constructeur het productietempo in de fabriek tijdelijk terugschroeven en worden de contracten van 300 tijdelijke werknemers niet verlengd.

 

Volkswagen bouwt in Emden de Passat, maar ook de elektrische ID.4 en de voor eind dit jaar verwachte nieuwe ID.7. Door een 30 procent lagere vraag naar elektrische auto’s dan initieel voorzien heeft de fabrikant nu besloten om de productie van beide elektrische modellen deze zomer terug te schroeven, stelt de Duitse krant Nordwest Zeitung op gezag van de voorzitter van de ondernemingsraad van de fabriek. Anbau der Frontpartie des ID.4 in der neuen Halle 20 in Emden.De drie weken durende zomerbreak in de fabriek zal voor de werknemers die de elektrische auto’s bouwen met een week worden verlengd. Daarnaast zal de opdracht van 300 van de 1.500 tijdelijke werknemers die vandaag in Emden tewerkgesteld zijn niet verlengd worden. 

De productie van de VW Passat met verbrandingsmotoren blijft wel zoals gepland doorlopen. 

VW gelooft dat de vraag naar de elektrische VW’s uit Emden opnieuw zal opveren na de marktlancering van de grote ID.7 aan het eind van dit jaar. De reden voor de daling in de verkopen zou te wijten zijn aan het afbouwen of afschaffen van EV-subsidies in Zweden, Frankrijk en Duitsland.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.