Nieuws

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016

13 mei 2016
Door Redactie
BMW Group Classic en Grand Hotel Villa d’Este presenteren met het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 een reis door de tijd aan het Comomeer in Italië. Van 20 t/m 22 mei zijn hier de historie én toekomst van mobiliteit te bewonderen. 

Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is ’s werelds exclusiefste evenement voor liefhebbers van historische auto’s en motoren. Het evenement heeft een lange traditie, die teruggaat tot 1929. Toen vond het eerste concours, ‘Coppa d’Oro Villa d’Este’, plaats in Cernobbio, Noord-Italië. Autofabrikanten en carrossiers toonden hier hun nieuwste modellen. 

In 1999 werd BMW Group beschermheer van het concours élégance en sinds 2005 is BMW Group Classic samen met Grand Hotel Villa d’Este organisator van deze show van zeldzame beauty’s. Het evenement wordt jaarlijks bezocht door duizenden liefhebbers van over de hele wereld. 

Thema “Back to the Future – the Journey continues”

Het thema dit jaar is “Back to the Future – the Journey continues” en weerspiegelt BMW’s motto ter gelegenheid van zijn jubileum: “The Next 100 Years”. ’s Werelds succesvolste premium automerk gebruikt deze slogan voor alle activiteiten in dit jubileumjaar. Het concept van het evenement en de tentoongestelde voertuigen bieden een indrukwekkende combinatie van traditie en visie. 

Programma 

De belangrijkste programmaonderdelen van het Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 vinden plaats op zaterdag en zondag. De diverse tentoonstellingen, zoals “Hommage and Concept Cars” en “80 Years ago – BMW R 5 – the new Sporting Image” zijn tijdens het hele evenement toegankelijk voor publiek. De Motorcycle Street Run start op zaterdag om 14.00 uur. Bezoekers zien dertig motorfietsen in vijf klassen. In de middag is de “Coppa d’Oro Villa d’Este” de eerste belangrijke publieksprijs die wordt uitgereikt. Op zondag worden de 52 deelnemende auto’s gepresenteerd. De presentatie van de winnaars van de individuele klassen vindt ’s middags plaats, net als de uitreiking van de publiekprijzen “Concorso d’Eleganza Design Award” en “BMW Young People’s Award”. Op zondagavond kent de internationale jury de titel “Best of Show” toe, het hoogtepunt bij de autocompetitie. 


Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.