Nieuws

Concept Citroën E-MEHARI styled by Courrèges

01 maart 2016
Door Redactie
Citroën presenteert op het autosalon van Genève de E-MEHARI styled by Courrèges. Een concept car ontstaan vanuit een samenwerking van twee van oudsher baanbrekende merken, die beide creativiteit ‘à la française’ hoog in het vaandel dragen. Een logische stap om samen met Courrèges de Citroën E-MEHARI vorm te geven. Courrèges heeft gespeeld met kleuren en materialen rondom de voor het modemerk zo typerende kleur wit.

Bijna 50 jaar na de lancering van de Méhari in mei 1968 gaan twee Franse visionaire en iconische merken samenwerken aan een project: concept Citroën E-MEHARI styled by Courrèges. Een concept car gebaseerd op de Citroën E-MEHARI die in december 2015 werd onthuld, een geheel op de toekomst gerichte versie van de legende. De 100% elektrische, geestige, moderne en milieuvriendelijke 4-zits cabrio belichaamt perfect de waarden creativiteit, vrijheid en optimisme die het merk sinds meer dan 100 jaar uitdraagt.

De Citroën E-MEHARI heeft dezelfde anarchistische flair als het origineel, maar nu in een moderne, trendy 100% elektrische versie. 

De Citroën E-MEHARI styled by Courrèges is 100% elektrisch en wordt aangedreven door een accutechniek gebaseerd op Franse expertise van de Groupe Bolloré. De LMP-accu's (Lithium Metaal Polymeer) bieden een topsnelheid van 110 km/h en een bereik van 200 kilometer in de stad. Ze zijn oplaadbaar in 8 uur tijd met 16A op daarvoor geschikte punten (oplaadpunt aan huis of openbare oplaadpunten van het type Autolib) of in 13 uur op huis-oplaadpunten van 10A.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.