Nieuws

Citroëns SUV offensief: C-Aircross Concept

07 februari 2017
Door Redactie
Citroën onthult de C-Aircross Concept, een concept car die de visie van de Franse fabrikant op de compacte SUV weerspiegelt. De C-Aircross Concept laat een nieuwe stap zien in het zogenaamde Advanced Comfort programma met het ruime en lichte interieur met warme materialen, en technologie die het leven vergemakkelijkt.
De C-Aircross is uitgerust met voor en achter hoogglans zwarte bumperbeschermers, subtiele camouflage, wielkastbescherming en de laaggeplaatste beschermlijsten op de zijkant. Het stoere aspect wordt verder benadrukt door de 18” wielen met een creatief en gebeeldhouwd design waarmee de auto op alle mogelijke terrein uit de voeten kan.

De concept Citroën C-Aircross heeft in tegengestelde richting opende deuren die het instappen vergemakkelijken. De concept biedt ruimte, breed ogende stoelen, en een zee van licht door het panoramische open dak. Het interieur bevat alle basiselementen van het Citroën Advanced Comfort-programma waar technologie ten dienste staat van gebruiksgemak met bijvoorbeeld: een colour head-up display, een 1-spaakstuur met vereenvoudigde bedieningen, een achteruitrijcamera en een draadloze oplader voor smartphones.

Voorin beschikken bestuurder en passagier over een opbergvak over de hele breedte van het dashboard, die voorzien van stekeltjes als knipoog naar de C4 Cactus, de spullen op hun plaats houdt. C-Aircross Concept beschikt ook over de app 'Share with U'. Deze nieuwe service maakt het mogelijk om gemakkelijk mediacontent (spelletjes, muziek, filmpjes) te delen met reisgenoten. Het functioneert via de WIFI spot in de auto. De ConnectedCAM Citroën, de HD camera die werd gelanceerd in de nieuwe C3, is eveneens beschikbaar. 

Ook de verdeling van het geluid in het interieur heeft veel aandacht gekregen zodat het grootst mogelijke akoestische comfort wordt geboden. In de hoofdsteunen voor en achter zitten ingebouwde speakers en microfoons, waardoor er in de C-Aircross Concept echte 'sound experience' bubbels zijn gecreëerd. Iedereen kan communiceren met de andere inzittenden of ervoor kiezen zich daarvoor af te sluiten.

De C-Aircross Concept staat voor Citroëns wereldwijde offensief in het SUV-segment, en beleeft zijn wereldpremière op het Autosalon van Genève.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.