Nieuws

Citroën stelt volledig nieuwe C3 voor

29 juni 2016
Door Redactie
Citroën onthulde vandaag de compleet nieuwe generatie van de C3, zijn succesvolle stadsauto die sinds begin 2002 al meer dan 3,5 miljoen keer verkocht werd.
Zijn historische reputatie indachtig stelt Citroën onomwonden dat in de nieuwe C3 compromisloos gefocust werd op comfort in het kader van het nieuwe “Citroën Advanced Comfort”-programma. 

Het dashboard is resoluut anders dan in de vorige C3, en het loopt nu over de hele breedte van de auto met centraal een zevenduims aanraakscherm dat zoals op alle nieuwe Citroëns de centrale commandopost vormt. De stoelen zijn breed en vormen een belangrijk comfortelement, terwijl ze de ruimtelijke indruk zouden vergroten. Met 1379 mm is het interieur ook 2 cm breder dan dat van de vorige generatie.

Aan de buitenkant is de nieuwe huisstijl van Citroën duidelijk merkbaar, en vallen de van de C4 Cactus overgenomen Airbumps onmiddellijk op. Ze vormen tegelijk een duidelijk designelement én beschermen de onderkant van de portieren tegen kleine schades. Afhankelijk van de versie krijgen ze een rode of witte omlijsting.  Er zijn negen carrosseriekleuren verkrijgbaar en er kan gekozen worden voor een combinatie van verschillende kleuren voor het dak (3 tinten) en het koetswerk met accenttinten aan de voor- en zijkanten. Ook binnenin kan uit vier ‘ambiances’ gekozen worden.

Helemaal mee met zijn tijd wil de C3 zich ook onderscheiden door een aanzienlijke keuze aan personaliseringsmogelijkheden, zowel aan de buitenkant als in het interieur. De buitenkant kan van hip tot klassiek, en van sportief tot trendy worden aangepast terwijl ook de binnenkant van cosy naar sportief kan aangekleed worden.

In de stad zal de C3 zich met zijn draaicirkel van 10,7 m en zijn totale lengte van 3,99 m in zijn sas voelen. Hij heeft nog steeds vijf deuren en biedt plaats aan vijf inzittenden. De koffer belooft 300 liter inhoud.

Op technologisch vlak worden zowel nieuwigheden als reeds bekende voorzieningen aangeboden. Zo is er als wereldpremière de achter de binnenspiegel geplaatste ConnectedCAM Citroën-camera die met onlineverbinding en fullHD, GPS en een 16 Gb groot intern geheugen registreert wat voor de auto gebeurt en de bestuurder toelaat die beelden (foto of filmpjes) vast te leggen en te delen op social media, maar ook nuttig kan zijn bij aanrijdingen waarbij de beelden van de camera als bewijsmateriaal kunnen dienen voor de verzekering. Daarnaast is er een nieuw navigatiesysteem, beschikt hij over Mirror Screen-technologie om smartphones te dupliceren op het aanraakscherm (Appe CarPlay, Android Auto én MirrorLink), een achteruitrijcamera, Hill Start Assist, Lane Departure Warning, een dodehoekcontrolesysteem enzoverder.

De motoren zijn bekend uit de andere Citroënmodellen. Het gaat om de driecilinder PureTech benzinemotor van 62, 82 of 110 pk en de BlueHDi diesel met 75 of 100 pk. Na de lancering volgt naast de manuele ook een automatische versnellingsbak. 

De lancering is voorzien voor november. Citroën deelde nog geen prijzen of verdere details mee. 


Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.