Nieuws

Citroën stelt nieuwe compacte SUV C3 Aircross voor

12 juni 2017
Door Stijn Blanckaert
Na de nieuwe C5 Aircross, de C-segment SUV die in april werd onthuld tijdens de Shanghai Motor Show, zet Citroën zijn internationale SUV-offensief voort met de voorstelling van een nieuwe compacte SUV die de naam C3 Aircross kreeg en bestemd is voor een segment dat tussen 2012 en 2016 in Europa en wereldwijd vijf keer zo groot is geworden.
De nieuwe C3 Aircross, waarvoor de C-Aircross concept car die in het voorjaar tijdens het Autosalon van Genève aan de wereld werd getoond als voorbode diende, beschikt over klassieke Citroën designkenmerken en valt aan de buitenkant op door zijn specifieke styling en personalisatiemogelijkheden. De binnenzijde kenmerkt zich door het comfort van het Citroën Advanced Comfort® programma, dat voor een ruim interieur, een modulair design en veel licht zorgt. Citroën stelt ook trots een glazen panoramadak voor, dat als enige in het B-segment ook (elektrisch) kan worden geopend.

Het karakter van de auto kan op de eigen wensen worden afgestemd door middel van uitgebreide personaliseringsmogelijkheden, met 90 combinaties voor het exterieur en 5 kleurenschema’s voor het interieur. Zo kan het dak in verschillende kleuren worden uitgevoerd en zijn er diverse Colour Packs voor de carrosserie verkrijgbaar.

Wie buiten de gebaande paden wil gaan, kan rekenen op Grip Control® en Hill Assist Descent. Het model bevat moderne technologie, waaronder 12 rijassistentiesystemen zoals het head-up display en 4 connectiviteitssystemen zoals de draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones. 

Zijn koetswerk is compact en vrij hoog (4,15 m lang, 1,76 m breed en 1,64 m hoog), en het design wordt gekenmerkt door de korte en hoog geplaatste, gespierd ogende motorkap. Dit zorgt voor een robuuste uitstraling. De C3 Aircross staat stevig op grote wielen met een bodemspeling die circa 20 mm hoger is dan bij de nieuwe C3, waarmee dit model zijn onderstel deelt. De spatbordverbreders en de beschermplaten aan de voor- en achterzijde dragen ook bij tot de SUV-styling. 

Aan de voorzijde beschikt de C3 Aircross over Citroëns kenmerkende lichtsignatuur met twee boven elkaar geplaatste lampen. De grote luchtinlaat in het midden vormt een krachtig detail. Aan de onderzijde van de voorkant valt de beschermplaat op, die net als de beschermplaat onder de achterbumper verwijst naar zijn SUV-karakter.

Citroën claimt dat de C3 Aircross segmentleider is voor wat betreft de hoofdruimte voor- en achterin, dankzij het hoge plafond en de beenruimte, met dank aan een wielbasis van 2,60 m. Ook de bagageruimte, die 410 liter kan bevatten maar kan worden vergroot tot 520 en met de achterbank neergeklapt maar liefst 1289 liter, wordt volgens het merk de grootste in het segment.

De C3 Aircross wordt geleverd met de gekende PureTech 3-cilindermotoren van 82, 110 of 130 pk of met een BlueHDi-diesel met 100 of 115 pk en zal in de tweede helft van 2017 in Europa op de markt worden gebracht.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.