Nieuws

© Citroën

Citroën onthult concept car Ami One

19 februari 2019
Door Redactie
Op het Autosalon van Genève begin maart onthult Citroën zijn nieuwe, gedurfde visie op stedelijke mobiliteit, de Ami One Concept. Met die Concept betreedt Citroën een nieuw speelveld in het kader van zijn energietransitie om persoonsvervoer in de stad toegankelijk te maken voor iedereen.

 

Citroën bedacht de Ami One Concept als een alternatief voor het openbaar vervoer (bus, tram, metro) en tweewielers (fiets, scooter of step). Met het ultracompacte 2-zits concept (2,5 m) kunnen inzittenden zich soepel door het stadsverkeer bewegen en worden ze tegelijkertijd beschermd bij bijvoorbeeld onweer. Het ontwerp van de constructie en het design zijn gericht op functie en gebruik en bieden een nieuwe rijervaring. Toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar (of 14 in Frankrijk), richt de Ami One Concept zich op stadsbewoners met en zonder rijbewijs en met behoefte aan bewegingsvrijheid.

De 100% connected Ami One  blijft trouw aan de slogan ‘Inspired By You’ en werkt met een 100 % digitaal ecosysteem van zoeken tot huren. 

Zodra je beschikt over de Ami One Concept wordt de app op je smartphone actief waardoor vervoermiddel en bestuurder kunnen communiceren. De bestuurder mag ieder moment de instellingen van de aan boord ingebouwde apps wijzigen, maar ook zijn customer experience verlengen vanaf zijn smartphone. In dat geval heeft hij/zij op afstand toegang tot informatie over zijn persoonlijke ruimte (verbruik, laadstatus) en een portal met services die onontbeerlijk zijn bij rijden door de stad (parkeergelegenheid zoeken, geolocatie ..). 

Citroën vergemakkelijkt het leven van klanten op zoek naar mobiliteitsvormen door ze online toegang te bieden tot meerdere formules voor carsharing of autohuur met een portal met bijbehorende services (opladen, parkeren…). De formules zijn gericht op de verschillende vormen van gebruik die mensen maken van hun vervoersmiddel (eenmalig of regelmatig, met het gezin of met vrienden, alleen of gedeeld). Met de app - die zich aan de gebruiker aanpast door het bieden van snelle oplossingen - kan het stedelijk vervoermiddel worden gebruikt vanaf minimaal vijf minuten. Indien gewenst kan deze tijd worden gewijzigd in een aantal uren, zonder contract en all-in. Het aanbod voor carsharing en autohuur kan persoonlijk aan de behoefte van de gebruiker worden aangepast en daarmee een antwoord bieden voor de behoefte aan vervoer voor 5 minuten, 5 uur of 5 dagen, maar ook aan huur voor 5 maanden of leasing voor 5 jaar.

De Ami One Concept volgt de maatschappelijke ontwikkelingen met een oplossing voor de stedelijke beperkingen van nu en morgen. De Ami One Concept is 100% elektrisch en biedt daarmee toegang tot alle milieuzones tegen beperkte gebruikskosten. Hij is perfect afgestemd op het dynamische stadsverkeer en rijdt tot 45 km/h zonder enige CO2 uit te stoten. Ami One Concept heeft een bereik van 100 km. De lithium-ion batterij ligt plat onder de vloer en wordt via het elektrische snoer opgeladen. Via een publieke laadpaal of een Wall box laad je de batterij geheel op binnen 2 uur. Met behulp van een verlengsnoer kan de Ami One Concept ook worden aangesloten op een standaard stopcontact thuis.

Ami One Concept is kubusvormig en ultracompact. Hij staat stevig op vier 18’’ wielen (4-spaaks) en oogt veilig met zijn 2,5 meter lengte, 1,5 meter breedte en 1,50 hoogte. Hij is stevig, bijzonder wendbaar en gebruiksvriendelijk en, last but not least, je kunt hem haaks op de stoep parkeren.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.