Nieuws

Citroën C3 Aircross @ IAA Frankfurt 2017

10 september 2017
Door Redactie

De nieuwe compacte SUV van Citroën wordt als wereldprimeur gepresenteerd op de IAA van Frankfurt. De C3 Aircross onderscheidt zich door zijn unieke uitstraling en belichaamt een andere benadering van de auto in de vorm van het programma Citroën Advanced Comfort®, waarmee de nadruk wordt gelegd op algemeen comfort, ruimte, modulariteit en gebruiksgemak.


De nieuwe Citroën C3 Aircross is een compacte SUV van 4,15 m lang die zich onderscheidt door zijn krachtige, originele en frisse verschijning. Zo heeft hij de unieke carrosserievormen die kenmerkend zijn voor de nieuwste Citroën-modellen en beschikt hij over alle troeven van een robuuste en beschermende SUV: verhoogde bodemvrijheid, hoge rijpositie, beschermingsbodemplaten in de voor- en achterbumper, grote wielen en schermverbreders. Zijn lijnen met de royale vormen wordt benadrukt door sterke grafische kenmerken zoals de kleuraccenten op de dakrelingen en de achterste zijruiten die als jaloezieën zijn gedecoreerd. De C3 Aircross onderscheidt zich door een ongekende hoeveelheid personaliseringsmogelijkheden, bestaande uit 90 combinaties aan de buitenkant, waarondervier dakkleuren voor de tweekleurige versies en vier Coulor Packs, en nog eens vijf zeer verschillende interieurambiances. Een interieur waarvan het horizontaal georiënteerde ontwerp debeschikbare binnenruimtetot zijn recht doet komen en een gevoel van bescherming geeft. Ook achter het stuur geeft de C3 Aircross blijk van zijn SUV-afmetingen en zijn rijkwaliteiten. Door zijn compacte vormgeving is hij wendbaar in de stad en klaar voor het avontuur dankzij de Grip Control met Hill Assist Descent. De C3 Aircross is leverbaar met een brede keuze aan zuinige en efficiënte benzine- en dieselmotoren.

Het programma Citroën Advanced Comfort® is tekenend voor de praktische en genereuze instelling van deze compacte 'new generation' SUV. De nieuwe C3 Aircross is dankzij zijn weldoordachte architectuur een compacte SUV die het dagelijks leven gemakkelijk maakt zonder enig compromis op het gebied van comfort en functionaliteit. Hij is uitgerust met royale en comfortabele stoelen en wordt gekenmerkt door eenvoor deze klasse toonaangevende hoeveelheid ruimte (grootste hoogte onder het dak, royale ruimte bij de knieën), eenongeëvenaarde modulariteit(in twee onafhankelijke delen verschuifbare bank, tot tafeltje neerklapbare voorste passagiersstoel voor een laadlengte van 2,40 m) en eenuitzonderlijk grote bagageruimte (410 tot 520 liter). Je op je gemak voelen in de auto komt ook door een interieur dat baadt in een zee van licht dankzij het grote glazen panoramische schuif-/kanteldak. De C3 Aircross beschikt over slimme opbergmogelijkheden, waaronder een vak voor het draadloos opladen van een smartphone in de middenconsole, en is leverbaar met een compleet aanbod rijhulpsystemen, zoals een head-up display, Active Safety Brake, automatische overschakeling van dimlicht naar grootlicht (grootlichtassistent), snelheidslimietherkenning met aanbevelingen, enhandige technologieën zoals Park Assist en Citroën Connect Nav.


Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.