Nieuws

© Citroen

Citroën Basalt Vision wordt compacte SUV Coupé voor India en Zuid-Amerika

28 maart 2024
Door Alain Devos

In ons streven om zo volledig mogelijk over het wereldwijde autogebeuren te berichten, willen we jullie natuurlijk ook deze gloednieuwe Citroën Basalt Vision niet onthouden. Het is een compacte SUV Coupé op C3-basis, die echter zo goed als zeker nooit op Belgische wegen zal te zien zijn. De auto is in de eerste plaats voor India en Zuid-Amerika bedoeld.

 

Citroën maakt deel uit van de grote Stellantis-groep, die is ook zijn activiteiten buiten de belangrijke Europese en Noord-Amerikaanse markten verder aan het uitbreiden. De Basalt past dus in het internationale offensief dat ook verschillende modellen voorziet die worden ontwikkeld en gebouwd in regio’s waar ze (hopelijk) genoeg klanten kunnen plezieren.CITROËN BASALT 2

Nog een prototype

De Basalt is compact en oogt volgens Citroën ook gespierd, de auto wordt verondersteld de looks van een SUV te verzoenen met die van een coupé. Of omgekeerd, maar dat komt natuurlijk op hetzelfde neer. De creatie op onze foto’s draagt ook nog de extra voornaam Vision, daarmee geeft de constructeur aan dat het nog maar een prototype is. Er worden dan ook nog geen technische gegevens bekendgemaakt, die volgen pas als de auto in de tweede helft van het jaar helemaal klaar is voor de showrooms en dus ook de straten van India en Zuid-Amerika.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.