Nieuws

© BYD/INCHAPE

BYD in Belux verdeeld door Toyota-Lexus-importeur Inchcape

20 september 2022
Door Dieter Quartier
We schreven het al in juli en het is nu officieel bevestigd door Inchcape: het Britse bedrijf wordt de officiële verdeler van BYD in ons land. Daarmee zet na Aiways en MG een derde grote Chinese EV-speler voet aan wal in België.

De strategische samenwerking houdt in dat Inchcape vanaf oktober 2022 in België en Luxemburg elektrische personenauto’s van BYD op de markt zal brengen. Inchcape zal zijn uitgebreide aanwezigheid in beide markten gebruiken om samen met BYD een online én offline verkoop- en servicenetwerk op te zetten. In oktober opent in Zaventem bij Brussel het eerste belevingscentrum voor particulieren. ​

BYD heeft bijna 30 jaar ervaring in onderzoek naar en ontwikkeling van batterijen en staat wereldwijd bekend om zijn baanbrekende technologie en innovatieve totaaloplossingen voor e-mobiliteit, van elektrische bussen en vrachtwagens tot bestelwagens en personenauto’s. BYD is de enige fabrikant van elektrische voertuigen die zijn eigen batterijen, elektromotoren, motorsturingen en computerchips heeft ontwikkeld. 

Die geavanceerde technologie, met onder meer de blade-batterij, vormt het hart van de personenauto’s van BYD die binnenkort in België en Luxemburg hun opwachting maken. Het aanbod omvat onder meer de sportieve, hoogtechnologische sedan BYD HAN, de SUV BYD TANG met zeven zitplaatsen en vierwielaandrijving, en de BYD ATTO 3, een opvallende en dynamische SUV uit het C-segment die speciaal werd ontworpen voor de Europese markt op basis van het innovatieve e-Platform 3.0 van BYD.

De TANG kan nu al ‘gepre-ordered’ worden op de Belgische website van BYD. Prijzen zijn nog niet vrijgegeven. Gezien het formaat van de auto (tot zeven zitplaatsen), de uitrusting, het vermogen (haast 500 pk) en de batterijgrootte (108,8 kWh) zou het ons niet verbazen mocht hij rond de €70.000 uitkomen. Hij werpt zich op als een concurrent voor de Tesla Model X.

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.