Nieuws

Bouwen aan de toekomst: Opel Ampera-e

12 februari 2016
Door Redactie
Opel lanceert volgend jaar een nieuwe en revolutionaire elektrische auto met batterij. Daarmee zet het Duitse merk het grootste en meest ambitieuze modeloffensief uit zijn geschiedenis verder, waarbij 29 nieuwe modellen gecommercialiseerd worden tussen 2016 en 2020. De nieuwe vijfdeurs vijfzitter krijgt de naam ‘Ampera-e’. Met volle batterij zal hij een grotere autonomie hebben dan de meeste elektrische auto’s. Bovendien zal de wagen aangeboden worden tegen een betaalbare prijs. Verder bouwend op de expertise op het gebied van elektrificatie die Opel opdeed met de oorspronkelijke Ampera – bij zijn introductie in 2011 de nieuwe standaard voor moderne elektrische auto’s – combineert de Ampera‑e innovatieve elektromobiliteit met geavanceerde connectiviteit en opwindende rijdynamiek.

De komst van de Ampera-e werd door GM Chairman & CEO Mary Barra bekendgemaakt op het CAR-Symposium in het Duitse Bochum: “GM en Opel zijn er altijd al van overtuigd geweest dat elektrische auto’s een doorslaggevende rol zullen spelen in de mobiliteit van de toekomst. De baanbrekende technologie van de Ampera-e is een belangrijke stap op weg naar de realisatie van onze visie. Tegelijkertijd versterkt de nieuwe elektrische auto met batterij de reputatie van Opel als een autofabrikant die innovatieve technologie voor een breed publiek toegankelijk maakt.”

Tendensen zoals de verstedelijking en de groeiende aandacht voor het milieu leiden naar nieuwe mobiliteitsvormen en alternatieve aandrijvingssystemen. “Elektrische voertuigen kunnen een belangrijke bijdrage leveren in milieubescherming en emissiereductie”, zegt Opel Group CEO, Dr. Karl-Thomas Neumann. “De nieuwe Opel Ampera-e zet de deur naar elektrische mobiliteit open door het verwijderen van obstakels zoals een hoge prijs en een beperkt rijbereik.”

De unieke compacte verhoudingen van de Ampera-e zijn te danken aan het vlakke batterijpakket onder de binnenvloer. Dankzij de efficiënte ruimtebenutting voor de batterij is het interieur ruim, met comfortabele zitplaatsen voor vijf passagiers en een kofferruimte vergelijkbaar met die van een auto uit de compacte klasse.

De Ampera-e zal ook de bekroonde persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar aanbieden, naast connectiviteits- en infotainmenttechnologieën die smartphones en andere elektronische toestellen naadloos zullen integreren in het voertuig.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.