Nieuws

© BMW

BMW Z4 M40i Pure Impulse met manuele zesbak

01 februari 2024
Door Alain Devos

Een verrassing bij BMW, het brengt de Z4 M40i als Pure Impulse-editie met manuele zesbak.

 

Er zijn dit jaar al overuren gedraaid bij BMW, zo werden de Coupé en Cabrio van de 4-Reeks onder handen genomen en vond men ook nog extra vermogen voor de M4 Competition M xDrive-varianten. Nu valt er dus ook nog wat nieuws te melden voor de Z4, een van de laatste nog enigszins betaalbare roadsters op de markt.

Meer keuze

Je kon de achterwielaangedreven Z4 al krijgen met een manuele zesbak, maar dan moest je wel genoegen nemen met het basismodel met de 2 liter grote viercilinder van 163 of 197 pk.BMW Z4 M40i Pure Impulse met manuele zesbak autonieuws 012 Te weinig paarden voor de puristen, veronderstellen we. Ze kunnen, als ze over een wat groter budget beschikken, nu echter ook gaan voor de Pure Impulse-editie van het M40i-topmodel. Die heeft een 3 liter grote zescilinder van 340 pk en 500 Nm en biedt dus voortaan de keuze tussen de bekende achttrapsautomaat en een manuele bak. 

Net geen M4

Mits het perfecte schakelwerk kan je die Z4 in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/h laten spurten, dat is wel één tiende minder snel dan met de Steptronic. Wat de Pure Impulse nog bijzonder maakt? De Variable Sport Steering, de adaptieve M-ophanging met elektronisch gestuurde schokdempers, het M Sport-differentieel en de M Sport-remmen zijn sowieso standaard op de M40i, voor deze speciale uitvoering zijn er ook op maat gemaakte hulpveren voor en achter, een aangepaste software voor de dempers en de stuurinrichting en een versterkte stabilisatorstangklem. BMW Z4 M40i Pure Impulse met manuele zesbak autonieuws 002Ook de tractiecontrole en het M Sport-differentieel zouden met het oog op een nog wat sportiever rijgedrag zijn aangepast. Een echte M wil BMW de auto niet noemen, maar hij komt allicht toch wel dicht in de buurt.

Rode remklauwen

Er zijn voor de Pure Impulse natuurlijk ook wat visuele extra’s, we vermelden de donkerdere modellogo’s, de buitenspiegelkappen in glanzend zwart en de zo mogelijk nog wat meer opvallende rode remklauwen.BMW Z4 M40i Pure Impulse met manuele zesbak autonieuws 007 Vooraan zitten er M-velgen met maat 19, achteraan zijn het er van 20 duim. Er zijn tenslotte ook nieuwe kleuren, zoals het Frozen Deep Green van de auto op onze foto’s. Goedkoop is zo’n Pure Impulse-kuur natuurlijk weer niet, reken op een eindafrekening van zo’n 76.000 euro. Er valt ook nog wat nieuws te melden over de bravere uitvoeringen van de Z4. De 20i en 30i met viercilindermotoren hebben nu ook standaard een M Sport-pakket en velgen van 18 duim.BMW Z4 M40i Pure Impulse met manuele zesbak autonieuws 001

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.