Nieuws

© BMW

BMW X5-facelift in “black box” te zien op Autosalon van Brussel

18 januari 2023
Door Stijn Blanckaert
De – zeker als plug-inhybride- uiterst succesvolle BMW X5 is toe aan een zogenaamde LCI of Life Cycle Impulse, een facelift in mensentaal. De officiële communicatie en foto’s volgen begin februari, maar wie het Autosalon in Brussel bezoekt kan nog tot zondag een bezoekje brengen aan een “black box” waar de auto al te zien is in exclusieve avant-première.

De op de foto afgebeelde BMW X5 is ongeveer halfweg zijn levenscyclus, wat traditioneel betekent dat het merk het model een opfrisbeurt geeft. Het gaat dan om een aangepaste voor- en achterzijde, met onder meer de verlichte grille zoals op de huidige X6, een aangepaste styling en aanpassingen in het interieur, met het intussen van andere recente BMW’s gekende Curved Display. Gelukkig groeien de nieren van het radiatorrooster niet verder ten opzichte van de huidige generatie.

45e wordt 50e

Technisch gezien weten we dat de verschillende beschikbare motoren gebruik zullen maken van mild hybridtechnologie op 48 volt en dat de X5 xDrive45e plug-inhybride omgedoopt wordt naar X5 xDrive50e omdat hij de PHEV-technologie van de BMW 750e overneemt. Dat betekent dat hij zijn vermogen ziet klimmen van 394 naar 490 pk en zijn maximumkoppel van 600 naar 700 Nm. De accu groeit tot zo’n 21 kWh en biedt nu meer dan 100 kilometer rijbereik, terwijl het opladen van de accu nu aan 7,4 kW in plaats van 3,7 kW kan. De CO2-uitstoot blijft onder de 50 g/km zodat de professionele gebruiker die hem voor 1 juli bestelt nog van de blijvend zo goed als volledige fiscale aftrekbaarheid kan genieten.

Ook de op de X5 gebaseerde X6 zal binnenkort vernieuwd worden, maar dat model is nog niet te zien in Brussel.

Ook u kan hem gaan bekijken

Wie de gefacelifte X5 al wil bekijken kan daarvoor terecht op de stand van BMW op het Autosalon in paleis 7. Aan de rechterkant zullen de hostessen van het merk je een tijdsslot geven voor een bezoekje van een kwartier aan de black box. Je gsm zal je wel in een ondoorzichtig zakje moeten stoppen, want foto’s nemen is nog strikt verboden.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.