Nieuws

© BMW Group

BMW lanceert M2 CS Cup-competitie voor de Benelux

05 november 2020
Door Stijn Blanckaert
BMW Belux en BMW Nederland stellen samen met BMW Motorsport de BMW M2 CS Racing Cup Benelux voor, een merkencup met de erg snelle M2 CS waarbij alle teams over hetzelfde materiaal beschikken, waardoor spektakel en spannende duels gegarandeerd zijn.

De BMW M2 CS Racing Cup Benelux wordt vanaf volgend jaar gereden in het kader van de Sprint Challenge Benelux. De wedstrijden vinden plaats in Zolder, Spa-Francorchamps, Zandvoort en Assen en de kalender zal bestaan uit 5 events. Tijdens elk event staan er 3 wedstrijden op het programma: 2 korte wedstrijden over 25 minuten en 1 lange wedstrijd over 60 minuten. Deze format maakt het dus mogelijk om een auto en bijgevolg ook het budget te verdelen over 2 piloten. 

De auto die wordt gebruikt voor het officiële Benelux-kampioenschap is de BMW M2 CS Racing. Die is door BMW M Motorsport opgebouwd als een echte raceauto. Dankzij de upgrade met een aantal M-racing componenten zal de zescilinder 450 pk en een koppel van 550 Nm leveren. De auto zal ook worden voorzien van krachtigere remmen en performantere koelers. De BMW M2 CS Racing heeft zelfs airco aan boord. Volgens BMW heeft de auto een zeer lage running cost met slechts een geplande revisie op 30.000km. De BMW M2 CS Racing komt ready-to-race uit de ateliers van BMW M Motorsport. 

Bij de BMW M2 CS Racing Cup Benelux wordt sterk ingezet op de community op en rond het circuit. Een leuke omkadering waarin piloten en teams elkaar ontmoeten in een verzorgde BMW-hospitality. Dat is belangrijk omdat er gemikt wordt op de amateurrijder die ten volle wil genieten van het BMW-rijplezier en zijn familie, vrienden en sponsors kan uitnodigen voor een unieke beleving. Uiteraard gebeurt alles strikt in lijn met de coronamaatregelen, reden te meer waarom er fors wordt ingezet op (social) media coverage van alle races. 

Qua budget mikt de organisatie op een all-in bedrag van € 40 tot 50.000 per rijder voor het hele seizoen, afgaande op een bezetting van 2 rijders per wagen. Indien rijders zelf de BMW M2 CS Racing aankopen zal dat bedrag nog kunnen wijzigen. Verschillende Belgische en Nederlandse teams hebben al wagens aangekocht of besteld, zodat er genoeg wagens beschikbaar zijn om te huren. Bandenleverancier Michelin Motorsport zal de BMW M2 CS Racing Cup Benelux voorzien van snel rubber.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.