Nieuws

© BMW Group

BMW iX ondergaat laatste wintertests

09 december 2020
Door Stijn Blanckaert
De qua design erg controversiële iX, het nieuwe technologische vlaggenschip van BMW Group, wordt momenteel in extreem koude omstandigheden op de proef gesteld als voorbereiding op de marktlancering van het nieuwe model.

 

P90409311 highResEen jaar voor de marktintroductie wordt nog volop gewerkt aan de ontwikkeling van de BMW iX. Na de presentatie van het definitieve ontwerp van de BMW iX worden de prototypes nu op de proef gesteld in het noorden van Scandinavië. De duurtest onder extreme weersomstandigheden dient onder andere voor de fijnafstelling van de aandrijving en ophanging. Een integraal onderdeel van de duurtest op de Noordkaap is ook de eindtuning van de xDrive-vierwielaandrijving. 

De testritten brengen de prototypes tot in de meest noordelijke regio's van Europa. Op verlaten wegen in het Finse Lapland en de Noordkaap van het Noorse eiland Magerøya moeten zowel de BMW eDrive-technologie als de ophanging hun functionaliteit en betrouwbaarheid bewijzen in bijzonder veeleisende weg- en weersomstandigheden. Daarbij evalueren de testingenieurs vooral de interactie tussen aandrijf- en ophangingsystemen op het wegdek met een lage wrijvingscoëfficiënt. 

Op korte tijd vraagt het uitdagende testprogramma meer van de BMW iX-prototypes dan de toekomstige productiemodellen gedurende hun hele levenscyclus moeten doorstaan. De evaluatie van alle testresultaten en de daaruit voortvloeiende fijnafstemming van alle aandrijf- en veercomponenten van de BMW iX zullen de komende maanden de weg vrijmaken voor de lancering van het nieuwe model.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.