Nieuws

© BMW

BMW: helft bestelde auto’s in België elektrisch of plug-inhybride

02 mei 2022
Door Stijn Blanckaert
Opmerkelijk nieuws van bij BMW. Dat het Duitse merk opnieuw marktleider was bij de leveringen in april is geen verrassing, dat de helft van alle nieuw bestelde BMW’s in België in maart en april elektrisch of plug-inhybride was is wel bijzonder.Met 12.888 ingeschreven wagens in de eerste 4 maanden van het jaar blijft BMW het meest ingeschreven automerk in België. Opmerkelijk daarbij is de snel stijgende elektrificatie. Terwijl bij BMW in 2019 in totaal 9 procent van de nieuw ingeschreven auto’s geëlektrificeerd (plug-inhybride of elektrisch) waren is dat aandeel bij de binnenkomende bestellingen de eerste 4 maanden van 2022 al opgelopen tot 45 procent. De maanden maart en april waren zelfs goed voor 50 %.

Primeur

Voor het eerst in de geschiedenis van de Belgische automarkt noteert het meest ingeschreven merk dus de helft geëlektrificeerde bestellingen. Van de binnenkomende bestellingen in april waren 18% volledig elektrisch en 31,2% plug-inhybrides. Benzinemodellen waren nog goed voor 34,7 % van de bestellingen, het ooit zo populaire diesel nog maar voor 16,3%.

Het zal weinigen verrassen dat de elektrificatie vooral gedreven wordt door de professionele markt, waar de elektrificatiegraad bij nieuwe inschrijvingen in het eerste kwartaal zelfs 57% bedroeg. 

25 geëlektrificeerde modellen tegen volgend jaar

BMW zal tegen 2023 een gamma hebben van 25 geëlektrificeerde modellen waarvan meer dan de helft volledig elektrisch. De eerstvolgende modellen zijn de pas voorgestelde BMW i7 en binnen een maand stelt het merk de elektrische BMW iX1 voor. 

Deel op

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.