Nieuws

© BMW

BMW en Jaguar Land Rover-eigenaar Tata gaan samen autosoftware ontwikkelen

02 april 2024
Door Dieter Quartier

BMW Group en Tata Technologies richten een joint-venture op met als doel een software- en IT-ontwikkelingscentrum te creëren met locaties in Pune, Bangalore en Chennai, India. Het nieuwe bedrijf zal zich richten op strategische softwareontwikkeling, waaronder oplossingen voor softwaregedefinieerde voertuigen (SDV). In autosoftware zal de nadruk liggen op autonoom rijden, infotainment en digitale diensten. 

 

Christoph Grote, Senior Vice President Software en E/E Architecture bij BMW Group: "Onze samenwerking met Tata Technologies zal onze vooruitgang op het gebied van het softwaregedefinieerde voertuig versnellen. Internationaal gezien beschikt India over een groot aantal talenten met uitstekende softwarevaardigheden, die kunnen bijdragen aan onze softwarecompetentie. Voertuigsoftware ontwikkelen voor BMW Group betekent werken met eersteklas processen en tools, wat Indiase software-ingenieurs weer de kans geeft om state-of-the-art, premium auto-ervaringen vorm te geven op toekomstige gebieden zoals sterk geautomatiseerd rijden en kunstmatige intelligentie."

"De uitbreiding van internationale DevOps hubs is duidelijk een succesvol model gebleken voor BMW Group," zegt Alexander Buresch, CIO en Senior Vice President van BMW Group IT. "Ik ben daarom zeer verheugd dat we met Tata Technologies een sterke en gewaardeerde technologiepartner hebben gevonden en nu ook onze voetafdruk in India uitbreiden."

“Wie IT-ontwikkeling zegt, zegt vandaag ndia. BMW Group gaat in zee met Tata Technologies om automotive software te ontwikkelen.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.