Nieuws

© BMW

BMW 8-Reeks krijgt midlife-update

26 januari 2022
Door Stijn Blanckaert
BMW geeft de 8-Reeks een update. Zowel de Coupé als de Convertible en de vierdeurs Gran Coupé worden opgefrist. Vanaf nu is het M Sport pack bovendien standaard op alle modelvarianten, samen met licht aangepaste en verlichte BMW-nieren die gelukkig niet groter werden.


P90449078 highResDe designwijzigingen aan de 8-Reeks blijven eerder bescheiden, zodat wie met het huidige model rijdt niet meteen de indruk krijgt een oude auto te hebben. 
P90449095 highRes
M Sport pack en BMW Iconic Glow

Het M Sport pack dat de sportiviteit van de 8-Reeks ook visueel onderstreept is vanaf nu standaard op alle varianten, net als een herwerkte grille waarbij de verticale spijlen van de BMW-nieren, die gelukkig niet groeiden, nu een U-profiel krijgen én verlicht zijn, wat bij BMW “Iconic Glow” heet. P90449094 highResDe verlichting wordt geactiveerd bij het ontgrendelen van de auto en kan ook manueel in- of uitgeschakeld worden door de bestuurder.
P90449084 highResVerder krijgen de zescilindermodellen allemaal M sportremmen en lichtmetalen velgen van 19 duim. De V8-versies krijgen eveneens sportremmen maar ook velgen van 20 duim en een M-sportdifferentieel (ook verkrijgbaar in het M Sports Package Pro op de zescilinders).

Er zijn zoals bij elke update ook nieuwe kleuren verkrijgbaar. Het gaat om Skyscraper Grey metallic, San Remo Green metallic, M Portimao Blue metallic en BMW Individual Frozen Tanzanite Blue metallic. Verder krijgen de achtcilindermodellen nu de buitenspiegels van de M8.
P90449422 highResBinnenin zijn het M-sportstuur in leder samen met andere M-specifieke designelementen en veelvuldig verstelbare multifunctiestoelen voortaan standaard, terwijl het interieur nu zonder meerprijs bekleed is met BMW Individual Merino-leder.
P90449089 highResHet Control Display van het standaard BMW Live Cockpit Professional-infotainmentsysteem werd groter. Het groeide van 10,25 naar 12,3 duim in diameter. Verder bevat de standaarduitrusting het BMW Head-up Display, een hi-fi-luidsprekersysteem, draadloos laden voor compatibele smartphones, smartphone-integratie via draadloos LAN en de BMW Display Key. Op de 8-Reeks Gran Coupé is ook de automatische airco met vier zones standaard.

Ongewijzigd motorenaanbod

Het motorenaanbod wijzigt niet. Dat betekent dat er voor zowel de Coupé als de Convertible en de Gran Coupé nog steeds keuze is uit twee zescilindermotoren, waarvan één op diesel en één op benzine, en een benzine-V8. Er kan op de 840i nog steeds geopteerd worden voor achterwielaandrijving of vierwielaandrijving, terwijl de 840d en de M850i altijd met xDrive worden geleverd. Bij de zescilinders zijn er de 840i en 840i xDrive met hun motor van drie liter die 333 pk (245 kW) en 500 Nm leveren en de 840d xDrive met zijn drieliter diesel met 340 pk en een flinke 700 Nm. De 4,4 liter grote V8 ligt in het vooronder van de M850i xDrive en levert daar 530 pk en 750 Nm.
P90448609 highResOok M8 Competition vernieuwd

Natuurlijk werd ook de M8 Competition vernieuwd. Hij behoudt zijn beestachtige achtcilinder met 625 pk en 750 Nm die hem in amper 3,2 seconden (Coupé en Gran Coupé) of 3,3 seconden (Convertible) naar de 100 km/h stuwt, maar krijgt 8 nieuwe buitenkleuren en nieuwe M-lichtmetalen velgen van 20 duim met sterspakendesign. 
P90449432 highResDe M8 Competition heeft standaard BMW Laserlight-koplampen met adaptieve bochtenfunctie en de BMW Selective Beam-grootlichtassistent en kan optioneel voorzien worden van de M lights Shadow Line-look waarbij de binnenkant van de koplampunits verdonkerd is .

Voor de M8 Competition is een Zwart met Sakhir Oranje variant van de standaard Merinoleder-/Alcantarabekleding verkrijgbaar. Het control display-aanraakscherm van het BMW iDrive Operating System werd natuurlijk ook op de M8 Competition groter (van 10,25 naar 12,3 duim).

50 jaar BMW M GmbH

Om de vijftigste verjaardag van BMW M GmbH te vieren kunnen alle modellen van de vernieuwde BMW 8-Reeks als optie het gewone BMW-logo laten vervangen door het klassieke “BMW Motorsport”-logo op de motorkap, kofferklep en in het centrum van de velgen. Het verjaardagsembleem is gebaseerd op het originele BMW M GmbH-beeldmerk dat voor het eerst gebruikt werd op racewagens in 1973.
P90434306 highResBMW 8 X JEFF KOONS

BMW stelt ook een limited edition-uitgave van de M850i xDrive voor in samenwerking met de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons. Die versie krijgt een meerlagige lak in elf kleuren en een in het fijnste leder en met bijzondere materialen aangekleed interieur met de handtekening van de kunstenaar.

Met de speciale reeks zet BMW een samenwerking verder die in 2010 begon toen Koons de BMW M3 GT2 Art Car die deelnam aan de 24 Uren van Le Mans ontwierp.

Over het aantal exemplaren of de prijs, en of ze überhaupt ook bij ons te koop zijn geeft BMW in het persbericht geen info vrij.

Wat we wel weten is dat de vernieuwde 8-Reeks vanaf maart bij ons te koop is.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.