Nieuws

© Beherman

Beherman brengt Geely’s elektrische Farizon-bestelwagens naar België

29 februari 2024
Door Dieter Quartier

Net als we dachten dat de voormalige Mitsubishi-, Mazda- en Saab-importeur geen grootse ambities meer koesterde in de mobiliteitssector , verschijnt er een persbericht met de melding dat Beherman is aangesteld als verdeler van Farizon, de Chinese bestelwagendochter van Geely. 

 

Inderdaad, Geely, dat is ook de eigenaar van Volvo, Polestar, Lynk&Co, Lotus, LEVC, Zeekr en nog een hele rist andere merken die bij ons (nog) niet worden verdeeld. Het is ook de op één na grootste aandeelhouder van de Mercedes-Benz Group en Volvo Trucks.

Farizon, dat zal je waarschijnlijk niet veel zeggen. In China bouwen ze al jaar en dag vrachtwagens, bussen en bestelwagens. Daar was in Europa tot nog toe blijkbaar weinig potentieel of interesse voor, maar met de elektrische SuperVan hoopt het merk toch voet aan wal te krijgen bij ons. 

Bijzonder concept

De Farizon SuperVan valt meteen op met zijn erg futuristische design, dat bovendien enkele praktische troeven biedt, zoals een laadhoogte van amper 550 mm (een record in zijn categorie) en een erg brede zijdelingse opening doordat de B-stijl schittert door zijn afwezigheid. 

Het laadvolume varieert van 6,7 tot 12,6 m³, afhankelijk van de uitvoering. De SuperVan is ontwikkeld op basis van Farizon's Geely Multipurpose Architecture. Nog een interessant iets: het koetswerk staat los van het chassis, wat volgens Farizon voor een betere totaalintegratie zorgt.

Bovendien gebruikt Farizon hernieuwbare, biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke materialen bij de productie van de SuperVan.

Farizon beschikbaar vanaf september 2024

Vanaf eind september worden de eerste leveringen in de Benelux verwacht, aldus de invoerder. Beherman Motors is bij ons trouwens ook verdeler van FUSO-trucks (eigendom van Daimler AG) en van Piaggio Bedrijfsvoertuigen. 

Beherman zal kunnen rekenen op een nieuw Farizon-netwerk van ongeveer 50 verdelers om binnen drie jaar meer dan 5 procent van de Benelux-markt te veroveren, luidt het persbericht. De Farizon SuperVan neemt het op tegen kleppers als de Ford E-Transit, Mercedes e-Sprinter, Toyota Proace Max Electric en Maxus eDeliver9.

Deel op

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.