Nieuws

Bedrijven kunnen voortaan auto’s delen via ALD Automotive LeasePlan

05 september 2023
Door Dieter Quartier

ALD Automotive LeasePlan lanceert B2B-carsharing in België. Dat doen ze in samenwerking met mobiliteitsspeler Moovee. Daarmee beantwoordt Europa’s grootste leasemaatschappij naar eigen zeggen aan de nood die bedrijven hebben aan een betaalbaar, flexibel en groen mobiliteitsaanbod voor hun werknemers. 

 

Het is een huizengroot cliché dat auto’s 95 procent van de tijd stilstaan. Als dat zo is, waarom ze dan niet in een deelsysteem onderbrengen om het gebruik ervan te optimaliseren? Dat is het concept van carsharing, dat de afgelopen jaren een sterke groei kende in ons land. Autodelen was tot nog toe vooral een B2C-aangelegenheid (bedrijven die auto’s verhuren aan particulieren), maar ALD Automotive LeasePlan breidt het systeem als een van de eerste spelers uit naar het B2B-spectrum. 

Groene deelauto’s voor bedrijven

Het concept heeft zowel voordelen voor de werkgever als voor zijn werknemers. Het is een innovatieve oplossing waarbij groene wagens gebruikt kunnen worden door alle werknemers. Hierdoor wordt het gebruik en de kost van de wagen(s) geoptimaliseerd en de voetafdruk van zowel privé als professionele verplaatsingen verminderd, aldus de leasefirma. In het kader van de verduurzaming van de mobiliteit in België, is deze dienst enkel van toepassing op hybridewagens, plug-ins, elektrische wagens en waterstof.

Om deze dienst te lanceren werkt ALD Automotive LeasePlan samen met Moovee, een partner die gespecialiseerd is in deelmobiliteit, zowel in een B2C- als B2B-omgeving. De bestuurder boekt na registratie via de app een privé of professionele trip. De Moovee-app fungeert als digitale sleutel tijdens de reservatieperiode. De vlootbeheerder volgt het gebruik van de carsharingwagens op via zijn platform. 

Het privégebruik via de app worden gefactureerd aan de bestuurders en de betaling via ALD Move gebeuren, de mobiliteitsapplicatie van ALD Automotive LeasePlan, als onderdeel van hun multimodale mobiliteitsstrategie. De betaling is ook gemakkelijk te integreren in ALD Move, de mobiliteitsapp van ALD Automotive LeasePlan.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.