Nieuws

© Ayvens

Ayvens (LeasePlan-ALD Automotive) sluit megadeal met Stellantis voor 500.000 auto’s

26 februari 2024
Door Stijn Blanckaert

Ayvens, de nieuwe naam van het bedrijf dat vorig jaar ontstond door de fusie van ALD Automotive en LeasePlan, kondigt vandaag aan een kaderovereenkomst gesloten te hebben met Stellantis voor de aankoop van tot 500.000 auto’s van de verschillende merken van de groep tegen 2026.

 

Vandaag kondigde Ayvens aan dat het een raamovereenkomst gesloten heeft met Stellantis om over heel Europa tot 500.000 voertuigen van de verschillende merken van de groep aan te kopen. In eerste instantie gaat het over auto’s van Alfa Romeo, Citroën, Jeep, DS Automobiles, Fiat, Lancia, Opel, Peugeot en Vauxhall maar in de toekomst kunnen daar nog andere merken van de groep bijkomen. 

De deal gaat over een bedrag van meerdere miljarden euro’s en bestaat erin dat de verschillende Europese Ayvens-filialen in de volgende drie jaren tot 500.000 Stellantis-auto’s kunnen aankopen voor hun langetermijn-verhuurvloot. De eerste grote leveringen worden nog in de eerste helft van dit jaar verwacht. 

Specifieke hoeveelheden per model, de samenstelling van de auto’s en de leveringsdata voor auto’s die nog niet in de eerste leveringsplanning zitten kunnen later bepaald worden, klinkt het in het persbericht. 

Ayvens ontstond toen ALD Automotive (Société Générale) LeasePlan overnam. De leasingmaatschappij is daardoor de wereldwijd marktleider als het gaat over multimerkenleasing.  

Stellantis voegt met deze overeenkomst een nog grotere deal toe nadat het in januari al een overeenkomst sloot met verhuurbedrijf Sixt voor 250.000 voertuigen in de VS en Europa.

Op de foto: Uwe Hochgeschurtz, Stellantis Chief Operating Officer, Enlarged Europe en Miel Horsten, Ayvens Chief Operating Officer

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.