Nieuws

© Audi AG

AudiStream toont video over productieproces Audi Brussels

24 februari 2022
Door Stijn Blanckaert
Veel autoliefhebbers dromen ervan om te zien hoe auto’s gebouwd worden. In ons land – ooit de thuis van talloze assemblagesites - zijn er na de sluiting van Ford in Genk en Renault in Vilvoorde alleen nog echte autofabrieken in Gent (Volvo) en Vorst (Audi). In een video toont Audi nu hoe de Audi e-tron daar gebouwd wordt.

ASFoto2Tot voor de coronacrisis organiseerde Audi echte fabrieksbezoeken in Vorst. Dat is intussen al een hele tijd onmogelijk geworden, maar via www.audi.stream biedt de constructeur geïnteresseerden nu toch de mogelijkheid om het productieproces te bekijken door middel van een video.

Een blik op de productie van de Audi e-tron 

Door middel van videobeelden krijgen de bezoekers van de website een zicht op de werkzaamheden in de sinds 1949 actieve autofabriek waar in november 2021 de acht miljoenste auto, een Audi e-tron, van de band liep.

Het centrale thema van de rondleiding in de fabriek is de transformatie van de productie van wagens met verbrandingsmotoren naar de productie van 100 % elektrisch aangedreven modellen. Nadat de laatste Audi A1 in 2018 in Brussel gebouwd werd bouwde Audi de Brusselse site om voor de productie van elektrische auto’s. De modernisering van de vestiging wordt in de video in een timelapse weergegeven.

Dan neemt de rondleiding de kijkers mee naar de productiewereld van de e-tron – van het koetswerk over de lakafdeling tot de eindassemblage. De rondleiding in de productie van Audi Brussels wordt afgesloten in de afdeling van de hoogspanningsbatterijen. 

CO2-neutraal

De fabriek produceert volledig CO2-neutraal. De vestiging wekt eigen groene stroom op via 107.000 vierkante meter zonnepanelen. Daarmee is de fotovoltaïsche -installatie een van de grootste in de regio Brussel: jaarlijks spaart Audi Brussels zo’n 1.900 ton CO2 uit en produceert het meer dan 9.000 megawattuur stroom – genoeg om ongeveer 2.500 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.

Deel op

Lees meer over

Video

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.