Nieuws

© Audi

Audi viert 40 jaar Audi Sport GmbH met speciale editie van de RS e-tron GT

15 september 2023
Door Patrick Robays

40 jaar Audi Sport GmbH is een verjaardag die Audi niet onopgemerkt wil laten passeren. De creatieve jongens en meisjes van Audi’s maatwerkafdeling gingen aan het werk en kwamen terug met een RS e-tron GT die ze Ice Race Edition doopten. Wie wil opvallen met zo’n bijzondere RS e-tron GT, zal rap moeten zijn, want Audi heeft voor heel Europa slechts 99 exemplaren in de aanbieding.

 

Als basis voor de beperkte reeks dient een ongewijzigde RS e-tron GT. Technisch is er bij de Ice Race Edition niks nieuws onder de zon: hij doet het dus met de ‘normale’ 600 pk (440 kW) van de ‘gewone’ RS e-tron GT. Nee, de Ice Race Edition wil alleen het vakmanschap en de creativiteit van Audi Sport GmbH in de verf zetten. Overigens kennen we de afdeling misschien wel beter onder zijn oorspronkelijke naam: quattro GmbH.

Inspiratie voor de Ice Race Edition haalde Audi uit de GP Ice Race in Oostenrijk. Bij dit evenement trekken raceauto’s skiërs voort – op een besneeuwde piste: wilde drifts gegarandeerd! In Duitsland en Oostenrijk zijn ze dol op dit sneeuwspektakel in bergdecor. Lol: wij krijgen het er vooral koud van, ook al is het dezer dagen in onze streken nog prachtig nazomerweer. 

Koele kikker 

De Ice Race Edition-kleuren maken van de RS e-tron GT in elk geval een koele kikker. Wie gesteld is op discretie, is eraan voor de moeite. De anders o zo elegante en prachtig gelijnde e-tron GT lijkt nu om aandacht te schreeuwen. Audi bedekt het koetswerk in Florett Silver met een op bepaalde plaatsen transparante folie. De zilveren metaalkleur komt er hier en daar nog doorheen, wat een bijzonder driedimensionaal effect creëert, legt Audi uit.Audi RS e-tron GT ice race edition

De combinatie van de kleuren wit en zilver zorgt voor glinsteringen die doen denken aan sneeuw en ijs, terwijl de paarse contrastkleuren verwijzen naar kleurrijke skikleding en -accessoires. Ik verzin het niet, zo staat het ongeveer te lezen in de perstekst. In het interieur wordt de Ice Race-sfeer natuurlijk doorgetrokken: ook hier vind je accenten in diamantzilver en paars die voor een exclusieve atmosfeer moeten zorgen.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.