Nieuws

© Audi

Audi Q6 E-Tron als Performance goed voor 641 kilometer rijbereik

29 mei 2024
Door Alain Devos

Audi breidt het aanbod van zijn gloednieuwe Q6 E-Tron al uit met een Performance-variant. Het wordt niet het krachtigste model uit het gamma, wel dat met het grootste rijbereik. De constructeur kondigt voor de batterij van 100 kWh een WLTP-autonomie van maar liefst 641 kilometer aan.

 

We vertelden al eerder een en ander over de langverwachte Audi Q6 E-Tron en gaan binnenkort ook met die nieuwe elektrische SUV uit Ingolstadt rijden, ondertussen heeft de constructeur dus nog een nieuwe variant aangekondigd. Die is Performance gedoopt, maar staat in tegenstelling tot de BMW’s met dezelfde extra voornaam dus niet voor meer pk’s en dito sportieve versieringen. Wel voor extra rijbereik.

Achterwielaandrijving

Qua rijbereik scoort de Q6 E-Tron Quattro met 625 kilometer al bijzonder goed, voor de Performance wordt die autonomie dus nog tot 641 kilometer verhoogd. Het gaat dan om een (enkel) via de achterwielaangedreven model met de batterij van 100 kWh (94,9 kWh netto) en een motor van 307 pk (of tijdelijk 327 pk met de Launch Control), dat wordt voorlopig ook de basisversie van het gamma. Nu ja, basis is natuurlijk niet de juiste ‘omschrijving’. De auto spurt immers wel van 0 naar 100 km/h in slechts 6,6 seconden en moet toch al € 69.300 kosten. Maar er zijn dus ook nog een Q6 Quattro met 388 pk en een SQ6-variant met maar liefst 517 pk. Nog even geduld, we gaan die in juni ook al testen. Op de Performance is het wel nog tot het najaar wachten.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.