Nieuws

© Audi

Audi A1 citycarver wordt A1 allstreet, A4 allroad quattro krijgt Black Optics Pro-pakket

13 mei 2022
Door Stijn Blanckaert
De kleine Audi A1 citycarver krijgt van Audi met onmiddellijke ingang een nieuwe naam. Vanaf nu heet hij A1 allstreet. Voor het overige verandert er niets aan het model. Tegelijk met de naamsverandering voorziet Audi de A4 allroad quattro van een nieuw uitrustingspakket en zijn er nieuwe kleuren voor de Q7 en Q8.

A222402 mediumAudi verandert dus de naam van de op de Audi A1 Sportback gebaseerde A1 citycarver in A1 allstreet. De reden voor die naamswijziging wordt niet meegedeeld en aan de lijnen, de uitrusting en de opties verandert niets, net zomin als aan de motoren en versnellingsbakken van de kleine allrounder. Omdat dit bericht met alleen dat nieuwtje wel erg kort zou zijn kondigt Audi ook een nieuw optiepakket aan voor de A4 allroad.

Black Optics Pro-pakket voor A4 allroad quattro

Audi voorziet de A4 allroad quattro voor het nieuwe modeljaar van een nieuw uitrustingspakket met een voorruitframe, buitenspiegels en uitlaatpijpen in glanzend zwart. Ook de verticale elementen en het frame van het Singleframe-rooster, de roostertjes in de zijdelingse luchtinlaten vooraan, de omlijsting van de achterdiffusor en de kofferklepafwerking tussen de lichten zijn uitgevoerd in glanzend zwart. Het karakter van de A4 allroad quattro wordt nog extra onderstreept door vier glanzend zwarte ringen op de voor- en achterzijde en door het opschrift “A4 allroad”.
A222BBBBB418 mediumHet pakket bevat ook zwarte dakrails. De bumper, die in de standaardversie in Matt Structure Gray is gelakt, is nu optioneel verkrijgbaar in het contrasterende Manhattan Gray Metallic. Tot slot wordt het gamma aan beschikbare kleuren aangevuld door de nieuwe metallic afwerkingskleuren Chronos Gray en District Green. 

Extra uitrusting voor Q7 en Q8

De laatste wijzigingen in het gamma zijn voor de grote SUV’s van het merk met de vier ringen. De Q7 en Q8 krijgen voor het nieuwe modeljaar drie nieuwe koetswerkkleuren. De nieuwe metaalglanslakken Satellite Silver, Waitomo Blue en Tamarind Brown vervangen de vorige tinten Florett Silver, Galaxy Blue en Barrique Brown in het kleurenaanbod. In het interieur worden beide SUV’s standaard getooid met contrasterende stiksels op het dashboard.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.