Nieuws

© Astara

Astara gaat Silence microcars en scooters met batterij op rolletjes verdelen

01 december 2022
Door Dieter Quartier
De Spaanse mobiliteitsgroep Astara, die bij ons onder meer de automerken Hyundai, MG en Suzuki verdeelt, is aangesteld als distributiepartij voor Silence in de Belux. Deze Spaanse bouwer van elektrische scooters en microcars onderscheidt zich door zijn handige verwisselbare batterij op wieltjes die bovendien als powerbank kan dienstdoen.

Zowel de S01/S02 scooter als de S04 vierwieler delen hetzelfde verwijderbare batterijsysteem; een trolley-achtig batterijpakket met wielen en een handvat zodat het handig en veilig kan worden vervoerd. De batterij kan gemakkelijk aan een normaal stopcontact worden opgeladen zonder afhankelijk te zijn van een specifiek oplaadpunt. 

De 2-zits S04 heeft twee verwijderbare en verwisselbare batterijpacks, die zich onder de stoelen bevinden. De scooter daarentegen gebruikt één batterij. Het duurt gemiddeld 6 uur om één batterij op te laden aan een normaal stopcontact, en de actieradius varieert van 130 kilometer voor de scooter tot bijna 150 kilometer voor de S04-microcar. Deze laatste zal beschikbaar zijn in twee versies: met een maximumsnelheid tot 45 km/h (geen rijbewijs nodig) en 85 km/h.
S04 0204Daarnaast biedt de S04 voor dit segment unieke kenmerken als airconditioning, elektrische centrale vergrendeling, elektrische spiegels, een multifunctioneel stuurwiel en een praktische bagageruimte van 247 liter.

Je kunt de voertuigen van Silence niet alleen kopen bij Astara, maar ook huren. Er is sprake van abonnementsformules, wat voor stedelingen ongetwijfeld een interessante optie wordt. ​ ​

Deel op

Lees meer over

Dieter Quartier

Dieter Quartier (°1976) schrijft al sinds 2000 met motorolie in plaats van inkt. Zijn interessesfeer reikt van classics tot electrics. Bedrijfsmobiliteit in ruime zin is zijn dada.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.