Nieuws

© Athlon

Als kmo elektrische auto’s integreren, hoe begin je eraan?

09 september 2022
Door Advertorial
Over enkele jaren moeten bedrijven overstappen op emissievrije bedrijfswagens voor hun personeel. De klok tikt, want het gaat om veel meer dan gewoon een bestelbon tekenen voor een auto en een laadpaal, zoals Athlon uitlegt in een handig dossier.

Het einde van de verbrandingsmotor in de vloot van je onderneming is nu echt in zicht. Voor nieuwe bestellingen vanaf 2026 geldt dat enkel nog zero-emission firmawagens fiscaal aftrekbaar zijn. In de praktijk komt dat neer op elektrische auto’s.

Intussen wordt ook de aftrekbaarheid van nieuw bestelde diesels, benzines, (plug-in) hybrides en aardgasauto’s stelselmatig afgebouwd vanaf 1 januari 2023. Het kostenplaatje van deze aandrijfvormen zal dus stijgen ten opzichte van een zuiver elektrisch aangedreven auto. 

De tijd voor elektrisch is rijp

Het is dan ook verstandig om nu al de overstap naar elektrisch rijden in te zetten. De elektrische voertuigen zelf bieden vandaag voldoende rijbereik en laadsnelheid voor de dagelijkse ritten. Ook groeit de publieke laadinfrastructuur dag na dag.

Wel ga je best niet over één nacht ijs. Een weloverwogen gefaseerde aanpak waarbij je alle belanghebbenden betrekt, verdient aanbeveling. Maar hoe begin je eraan en waarop moet je letten zodat je niet voor verrassingen komt te staan?

Mobiliteitsspecialist Athlon heeft een praktisch e-mobility-dossier ontwikkeld met daarin een roadmap naar een duurzame mobiliteitsstrategie voor je bedrijf. Zo wordt de overstap meteen een pak eenvoudiger.

Je kunt het dossier gratis downloaden via deze link.

Deel op

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.