Nieuws

© Alpine

Alpine presenteert de A110 R Le Mans, zet deze morgen op je bucketlist

07 juni 2023
Door Redactie

De A110 R Le Mans is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Alpine en de legendarische 24 uur van Le Mans-race. Met deze speciale editie combineert Alpine twee iconen uit de Franse autosport. Het racen zit al sinds de jaren 1960 in het DNA van Alpine, met hoogtepunten zoals de overwinning van de A442 in 1978. Nu zet Alpine een nieuwe stap vooruit in de wereld van uithoudingsraces, met deelname aan LMP2 en LMP1 en de ambitie om in 2024 mee te strijden in de Hypercar LMDh-klasse.

 

Alpine A110 R LE MANS autonieuws 05De A110 R Le Mans is gebaseerd op de A110 R en neemt alle carbononderdelen over, zowel aan de buitenkant als in het interieur. Het heeft ook een opvallende carbonvleugel, geïnspireerd op het ontwerp van de racewagens en de A480 van het Alpine Elf Endurance Team. Met lichtgewicht onderdelen biedt de auto indrukwekkende prestaties, met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden en een topsnelheid van 285 km/u op het circuit.

Alpine A110 R LE MANS autonieuws 04Deze beperkte serie van de A110 R Le Mans is uitgerust met een Road & Track-setting, een innovatie die de auto 5% lager en stijver maakt voor nog betere stabiliteit op het circuit. Door de specifieke afstelling van de ophanging presteert de auto op de lange rechte stukken en snelle bochten van het 24-uurscircuit op een hoger niveau.

Alpine A110 R LE MANS autonieuws 08Het ultrasportieve design van de A110 R Le Mans belichaamt durf en aerodynamica. De kenmerkende livrei in het wit en blauw van Le Mans is direct herkenbaar. De motorkap, het dak en de achterspoiler zijn voorzien van een subtiele dubbele blauwe lijn die verwijst naar de racewereld.Alpine A110 R LE MANS autonieuws 07 De blauwe vinnen van de achterspoiler en de blauwe bies op de carbonvelgen dragen bij aan de aerodynamische prestaties en het remvermogen. De carbon haaienvin op de achterruit is een knipoog naar de A480 die heeft deelgenomen aan Le Mans en verbetert tevens de aerodynamica op rechte stukken.

De A110 R Le Mans draagt trots de officiële signatuur van Le Mans op de voorvleugels, de onderkant van de flanken en de microvezelpads op de hoofdsteunen van de Sabelt Track-kuipzetels. Alpine A110 R LE MANS autonieuws 12Als ultieme detail is het tracé van het 24-uurscircuit subtiel lasergegraveerd op de zonneklep. Elk exemplaar van deze iconische versie van de A110 R is voorzien van een genummerd plaatje van de fabriek in Dieppe met het opschrift "24H Le Mans" om ze uniek te maken.Alpine A110 R LE MANS autonieuws 13

Toekomstige eigenaren van de A110 R Le Mans worden lid van de exclusieve 'Band of Racers' van Alpine. Ze krijgen in 2024 exclusieve toegang tot de faciliteiten van Alpine Elf Endurance en kunnen op de ochtend van de race een onvergetelijke ervaring beleven op het volledige Le Mans-circuit in hun A110 R Le Mans. 

Op 8 juni 2023 opent Alpine de bestellingen van deze iconische beperkte reeks in de Alpine-centra voor de prijs van € 140.000 BTWi in België.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.