Nieuws

© Lynk&Co

Alles wordt duurder. Ook Lynk&Co verhoogt abonnementsprijs met 10%

29 juni 2022
Door Stijn Blanckaert
De inflatie was nog nooit zo hoog. Ook Lynk&Co doet nu zijn duit in het zakje. De aanbieder van het auto-abonnement zal de abonnementsprijs voor de Lynk&Co 01 namelijk met 10% verhogen, van € 500 tot € 550 per maand, en dat zowel voor nieuwe als bestaande klanten.


Lynk&Co zal de abonnementsprijs van de Lynk&Co 01, een plug-inhybride middenklasse-SUV, in één keer met 10 procent verhogen in Europa. Het doet dat zowel voor nieuwe als voor bestaande klanten.

Van € 500 naar € 550

De maandelijkse abonnementskost, die tot nu € 500 bedraagt voor 1.250 kilometer per maand, stijgt vanaf 1 juli naar € 550 per maand voor nieuwe klanten. Hetzelfde gebeurt voor bestaande klanten, maar zij krijgen nog wat respijt tot 1 september. Ook wie de Lynk&Co 01 wil kopen, een minderheid van het cliënteel van de constructeur in Europa, moet dieper in de buidel tasten, want ziet de aankoopprijs van € 42.000 oplopen naar € 44.500.

De constructeur, een dochteronderneming van het Chinese Geely waar ook Volvo aandeelhouder van is, gaf geen reden voor de prijsstijging, al ontsnapt het ongetwijfeld net als de andere autobouwers niet aan de stijgende prijzen voor grondstoffen, onderdelen en logistiek.

Snel klant, even snel geen klant meer

Doordat klanten de mogelijkheid hebben om hun abonnement zonder opzegtermijn stop te zetten bestaat de kans dat sommigen de prijsstijging niet aanvaarden en hun auto opnieuw inleveren. Dat is de keerzijde van de medaille bij een dergelijk flexibele oplossing als die van Lynk&Co, waar de all-in abonnementskost en de onbestaande minimumcontractduur voor een groot verloop van klanten kunnen zorgen. Hoewel het merk in Europa zijn auto ook te koop aanbiedt kiest 95% van de klanten voor het abonnementsmodel. 

Volgens Automotive News Europe en Dataforce wist Lynk & Co tussen januari en april in Europa 5.478 auto’s in te schrijven, waarvan 70 procent voor particuliere bestuurders. 

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.