Nieuws

© Goodyear

All-seasonbanden die goed presteren op nat, droog én sneeuw? Goodyear heeft ze.

14 november 2022
Door Advertorial

Er wordt veel verwacht van vierseizoenenbanden. Ze moeten het hele jaar door veilige rijprestaties bieden, in alle weersomstandigheden. Maar is dat eigenlijk wel realistisch? Ja, als je Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 heet en kunt bogen op 37 jaar ervaring.De all-seasonband zit in de lift. De jongste vijf jaren is de verkoop in Europa met 18 procent gestegen. Deze toename vloeit voort uit het besef bij steeds meer klanten dat vierseizoenenbanden heel wat voordelen bieden in landen met een gematigd klimaat. 

Als er één bandenmerk is dat zich een expert kan noemen op het vlak van all-seasonbanden, dan is het wel Goodyear. Het heeft dit type band in 1985 uitgevonden en er al tientallen miljoenen exemplaren van verkocht. Generatie na generatie werden de eigenschappen van de succesvolle Vector 4Seasons-band van het merk verbeterd en door diverse onafhankelijke instanties met prijzen bekroond. 

Combinatie van geavanceerde technologieën

Klanten die vierseizoenenbanden kopen, willen het hele jaar door veilig kunnen rijden en remmen, of de weg er nu nat, besneeuwd of droog bijligt. De derde generatie Vector 4Seasons van Goodyear, die beschikbaar is voor personenwagens en SUV’s, speelt helemaal in op deze wensen. 
goodyear vector 4seasons gen 3 snow grip technologyOm aan alle weersomstandigheden en temperaturen het hoofd te bieden, beschikt de Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 over diverse geavanceerde technologieën. De extra lamellen in het midden van het loopvlak worden opengeduwd waar ze elkaar kruisen, wat de grip op sneeuw sterk verbetert. Daarnaast beperken de stevige schouderblokken aan de zijkanten van het loopvlak de vervorming van de band tijdens het remmen en het draaien van de wielen, wat de remweg en de handelbaarheid op een droog wegdek optimaliseert.

Ook biedt de Vector 4Seasons van de derde generatie een uitstekende weerstand tegen aquaplaning, en dat gedurende de hele gebruiksduur van de band. De diepe en brede groeven helpen het water immers verspreiden over het wegdek, zodat het contact met de band bewaard blijft. 

Tot slot is er natuurlijk ook de rubbersamenstelling. De ingenieurs van Goodyear hebben na jaren ontwikkelings- en testwerk de ideale compound gevonden voor all-seasonbanden: ze combineren polymeren die soepel zijn bij lage temperaturen met een hoog silicagehalte om de prestaties op een nat wegdek te verbeteren. 

Toegelaten in landen met winterbandenplicht

Om te begrijpen dat de Vector 4Seasons Gen-3 geen genoegen neemt met compromissen, volstaat het om een blik te werpen op het befaamde Three Peak Mountain Snow Flake (3PMSF)-pictogram op de flank. Tot voor kort was deze aanduiding alleen weggelegd voor winterbanden, die specifiek ontwikkeld worden om optimaal te presteren op sneeuw en ijs.
goodyear vector 4seasons gen 3 3De Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 is de eerste vierseizoenenband die het 3PMSF-label mag dragen én tegelijk een A-score krijgt voor rolweerstand. Nog maar eens een bewijs dat hij uitzonderlijk veelzijdig is. Geen wonder dus dat hij al twee jaar op rij door het toonaangevende Duitse magazine Auto Bild werd uitgeroepen tot winnaar in de vergelijkende tests.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.