Nieuws

ALD en LeasePlan verkopen zes filialen om goedkeuring voor fusie mogelijk te maken

22 maart 2023
Door Stijn Blanckaert

ALD Automotive, dat via een overname- en fusieoperatie met LeasePlan de grootste leasingmaatschappij ter wereld wordt, moet net als LeasePlan een aantal filialen afstoten om die operatie ook goedgekeurd te krijgen door Europa. Voor ALD betekent dat de verkoop van de Ierse, Portugese en Noorse vestigingen, voor LeasePlan dat het de vestigingen in Luxemburg, Finland en Tsjechië afstoot.

 

ALD verkoopt de aandelen van ALD Automotive Ierland, Portugal en Noorwegen, LeasePlan doet hetzelfde met de filialen in Luxemburg, Finland en Tsjechië, omdat het fusiebedrijf anders een te groot overwicht zou hebben op de markt, wat voor de Europese concurrentiewaakhond niet aanvaardbaar zou zijn. De filialen worden verkocht aan Credit Agricole Consumer Finance en Stellantis. 

100.000 auto’s minder

Wanneer de zes entiteiten verkocht zijn zal de totale vlootgrootte van het fusiebedrijf met zo’n 100.000 stuks of 3 procent van de totale vlootgrootte van LeasePlan en ALD samen (op 31 december 2022) afnemen.

Op 28 april van dit jaar wordt een buitengewone algemene vergadering georganiseerd bij ALD Automotive om de goedkeuring van de overname van LeasePlan te finaliseren. Op die dag zou de fusie dan ook een feit zijn. Het ziet er dus naar uit dat we nog voor de zomer zullen weten wat de nieuwe naam van het fusiebedrijf zal zijn en hoe het samengaan van beide leasingmastodonten er in de praktijk zal uitzien.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.