Nieuws

© ALD Automotive / LeasePlan

ALD Automotive / LeasePlan lanceert carpoolactie

09 oktober 2023
Door Stijn Blanckaert

Enkele dagen voor de grootste leasingmaatschappij ter wereld die ontstond uit het samengaan van ALD Automotive en LeasePlan een nieuwe naam en logo krijgt pakt de firma in ons land uit met een carpoolactie in samenwerking met Carpool.be.

 

Op 18 september is ALD Automotive / LeasePlan begonnen met een carpoolactie voor een vlotter verkeer en een duurzamer milieu. De leasingmaatschappij vindt carpoolen ook een ideale manier om een betere band te scheppen met de collega’s. Voor het initiatief werkt de leasingmaatschappij samen met de applicatie Carpool.be die ritten plant. 

De actie loopt gedurende een jaar en wil bij werknemers een gedragsverandering bewerkstelligen door mensen die in elkaars buurt wonen zo veel mogelijk samen te laten rijden met één auto. Dat zijn dan minder auto’s in de file, minder brandstofverbruik en uitstoot én meer tijd voor collega’s om elkaar te leren kennen.  

Volgens Carpool.be zou wanneer iedereen minstens één keer per week met iemand anders zou meerijden het fileprobleem opgelost zijn. 

Ook shuttlebus 

De carpoolactie is bovendien niet het enige initiatief van ALD Automotive / LeasePlan in dit kader. Op basis van de meest populaire trajecten van de carpoolactie experimenteert de leasemaatschappij gedurende de eerste maand van de actie ook met een luxueuze elektrische shuttlebus, de Maxus MIFA9, die voor de carpooltrajecten wordt ingezet.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.