Nieuws

ADAC Opel Rallye Junior Team (+video)

28 januari 2016
Door Redactie
Opel trekt met een sterk trio naar het Europese Rallye Junior kampioenschap (FIA ERC Junior) om zijn ambitieuze doel – “Missie: titel verdedigen” – te realiseren. In 2016 zitten Marijan Griebel, Julius Tannert en Chris Ingram achter het stuur van de ADAM. Na de sensationele overwinning van de Zweedse Emil Bergkvist op het kampioenschap vorig jaar, behoren de fabrieksrijders van Opel met hun uiterst snelle ADAM R2's tot de topfavorieten van het nieuwe seizoen in de zeer competitieve klasse voor jonge talenten.

De Duitser Marijan Griebel (26, uit Hahnweiler), die in de FIA ERC Junior 2015 op een sterke derde plaats eindigde, maakt opnieuw deel uit van het ADAC Opel Rallye Junior Team. Nieuw in het team is Julius Tannert (25, uit Zwickau), winnaar van de ADAC Opel Rallye Cup en van de screeningtest voor nieuw talent in 2015. Beiden worden gepromoot en gesteund door de ADAC Stiftung Sport (sportstichting van ADAC). Chris Ingram (21, uit Manchester) vervolledigt het team. Vorig seizoen ontpopte de Brit zich tot een van taaiste rivalen van Opel-piloten Bergkvist en Griebel in de FIA ERC Junior.

Twee van de drie fabrieksrijders van Opel kunnen in 2016 rekenen op de ervaring en expertise van een nieuwe copiloot. Terwijl Tannert weer samenwerkt met zijn gebruikelijke copiloot Jennifer Thielen (31, uit Luxemburg), zal Griebel vanaf de derde ronde in de Azoren met Lara Vanneste rijden. De 25-jarige Belgische heeft heel wat internationale ervaring en was lid van een fabrieksteam tijdens het WRC. Griebel zal de eerste twee ERC-rondes met Pirmin Winklhofer (20, uit Pocking) rijden. Katrin Becker zal dan weer op de “hot seat” naast Ingram plaatsnemen. In 2015 sleepte de 34-jarige uit Schlitz in Hessen twee kampioenstitels in de wacht in het lastige Österreichische Rallye Staatsmeisterschaft (Oostenrijks nationaal rallykampioenschap), als copiloot van Michael Böhm.

“Wij verschijnen met een ijzersterk team aan de startlijn”, zegt Opel Motorsport Director Jörg Schrott. “Niemand weet beter dan wijzelf hoe ongelooflijk hard de concurrentie is in het ERC Junior. Uiteraard staat de titelverdediger constant onder druk om sterke prestaties neer te zetten. Maar wij hebben bewezen dat we daartegen opgewassen zijn. Ik ben er zeker van dat we met de ADAM R2 en onze drie pilootduo’s zo daadkrachtig zijn dat in 2016 opnieuw met Opel Motorsport rekening zal moeten gehouden worden."

Naast de zes rondes van het FIA ERC Junior nemen de drie fabrieksteams van Opel ook deel aan andere wedstrijden, met als hoogtepunt de ADAC Rallye Deutschland (18‑21 augustus). De ADAM R2-crews racen tevens in de Duitse WRC-ronde in Trier, als klassewinnaars van vorig jaar. De deelname van de fabrieksteams van Opel aan andere nationale en internationale rally’s zal te zijner tijd aangekondigd worden.

Als voorbereiding op het FIA ERC Junior 2016 stellen we hieronder een boeiende video voor met heel wat hoogtepunten uit het vorige seizoen.

Deel op

Lees meer over

Video


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.