Nieuws

© Stellantis

Abarth kondigt met elektrische 600e zijn krachtigste auto ooit aan

08 februari 2024
Door Alain Devos

Abarth is klaar met zijn sportieve variant van de recent gelanceerde Fiat 600e. De volledig elektrisch aangedreven SUV komt met 240 pk en is daarmee de krachtigste en ongetwijfeld ook snelst accelererende Abarth ooit.

 

Met de sportief uitgedoste en 155 pk sterke 500e beschikte Abarth al over een elektrisch bommetje, met de van de Fiat 600e afgeleide SUV met dezelfde voornaam wordt de lat nog een pak hoger gelegd. De vierwielaangedreven auto komt met twee elektromotoren, die zorgen samen voor een vermogen van 240 pk. Abarth plakt er verder nog geen cijfers op, maar we moeten er niet aan twijfelen dat de auto sneller van 0 naar 100 km/h zal spurten dan gelijk welk ander model uit de geschiedenis van de sportieve Fiat-dochter.

Mechanisch sperdifferentieel

De auto heeft een mechanisch sperdifferentieel, wellicht zijn ook de ophanging en de remmen aan het hogere vermogen en de potentieel sportieve prestaties aangepast. Dat is, zoals de eerste door Abarth verspreide foto duidelijk laat zien, ook het geval voor de looks van de wagen. Hij heeft natuurlijk veel stoerdere looks dan zijn Fiat-broertje, het gaat dan onder meer om andere bumpers, extra spoilers, velgen met 20 duim als maat en ook nog wat onvermijdelijke logo’s. De auto lijkt ook dichter tegen het asfalt te liggen. De Abarth 600e begint zijn commerciële carrière met een speciale reeks, er komen 1.949 stuks met de extra voornaam Scorpionissima en de exclusieve lakkleur Hypnotic Purple. Waarom precies dat aantal? Je raadt het ongetwijfeld zelf al, het verwijst naar het jaar waarin Abarth werd opgericht.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.