zondag, 26 juli 2015

BMW wint de 24 Hours van Spa-Francorchamps

Voor het eerst sinds 1998 wint BMW de Total 24 Hours of Spa, niet dankzij de gedoodverfde favoriet de wagen van Maxime Martin en zijn teamgenoten, maar wel dankzij de 2de wagen van het team Marc VDS met achter het stuur de Belgische Fin Markus Palttala, de Duitser Lucas Luhr en de Nederlander Nicky Catsburg.
De BMW Z4 van het Belgische Marc VDS lag gisterenavond nog rond de 40ste plek, maar een sterke wedstrijd zonder enig oponthoud zorgde voor de zege. Deze zege valt exact 50 jaar na de eerste zege van het merk uit Beieren in de 24 Uur van Spa.

De eindfase van de 67ste editie van de Total 24 Hours of Spa was een thriller tot het einde met nog zeer laattijdige opgaves van Laurens Vanthoor (Audi), Alex Zanardi (BMW) en Daniel Juncadella (Mercedes) die derde lag. Meteen lag de weg open voor de eerste grote internationale zege van de BMW Z4 van het team uit Charleroi, onder leiding van teammanager Bas Leinders.

De tweede plaats was ook voor een Belgisch team met WRT Audi, maar niet de wagen van favoriet Laurens Vanthoor. Het waren Frank Stippler, Nico Muller en Stephane Ortelli die de eer van Audi hooghielden. Ortelli en zijn teamgenoten worden ook de nieuwe leiders in het EK. Audi nam ook de derde plek op het podium (Mamerow-Mies-Thiim). Beste Belg was Stéphane Lémeret in een Ferrari op de vierde plaats, meteen ook goed voor de zege in de Pro/Am. Lémeret deelde de wagen met ex-F1-rijder Gimmi Bruni, Pasin Lathouras en Alessandro Pier Guidi. De top werd vervolledigd door de Audi R8 van de meervoudige winnaars van Le Mans, André Lotterer, Marcel Fässler en Mike Rockenfeller. Van hen werd heel wat meer verwacht dan een 5de stek op 6 ronden. Onze landgenoot Wolfgang Reip (Nissan) scharrelde nog 4 punten en blijft zo met zijn Nissan derde in het EK GT. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy