maandag, 13 oktober 2014

De ZOUTE GRAND PRIX® 2014

In 2008-2009 leggen gepassioneerde autoliefhebbers Filip Bourgoo en Philippe Van de Ryse de basis van de eerste ZOUTE GRAND PRIX. Dat het zo een vaart zou lopen had nooit iemand durven dromen. Van bij de start een groot succes en elk jaar nog een stuk beter.

De mondaine badplaats wordt voor de vijfde keer omgevormd tot een groot openlucht autoliefhebber evenement, met meer als 100.000 bezoekers. 

14 Premium automerken laten hun nieuwe creaties en Belgische premières zien. Opmerkelijk de Porsche Spyder, McLaren en de nieuwe Mercedes S-Coupe, weliswaar in een AMG versie. 

Maar waar het echt om draait zijn de indrukwekkende en zeldzame oldtimers. De ZOUTE Rally is een unieke regelmatigheidsrally voor wagens die voor het eerst ingeschreven werden tussen 1920 en 1965. Het is een rustige maar indrukwekkende rondrit van 175 geselecteerde wagens door hinterland, met start en finish in het Zoute.

Er werden twee formules voorzien, de eerste is de eigenlijke regelmatigheidsrally met gemiddelde snelheid en RT’s. De tweede formule omvat enkel een proef op een korter parcours, zonder gemiddelde snelheid en RT’s met aankomst op het Albertplein.

Concours d’Elégance, is de plaats waar je hart sneller gaat slaan. Hier staan een vijftigtal unieke en exclusieve oldtimers. Het organiserend comité selecteert de oldtimers op basis van strenge criteria en deelt ze in in een pre- en post-war categorie. Naast de class winners en mentions of honour zijn en er ook nog enkele andere speciale prijzen te verdelen. Een unieke kans om als eigenaar uw oldtimer voor te stellen aan een kennerspubliek.

Om af te sluiten is er op zondag de ZOUTE GT TOUR. Exclusieve en moderne GT dreamcars jonger dan 20 jaar nemen hier aan deel. Aan de hand van een roadbook duiken de bolides de mooiste Vlaamse en Nederlandse polderwegen in. Maar om het voor de bezoeker nog spectaculairder te maken wordt dit jaar voor het eerst de ZOUTE GT SPRINT gereden te Heist. Op een grote chronometer kunnen de resultaten van elke sprint afgelezen worden.

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy