vrijdag, 12 juni 2015

Nieuwe BMW 7 Reeks

Met de nieuwe BMW 7 Reeks herdefinieert BMW de moderne interpretatie van een exclusieve en luxueuze rijervaring. De nieuwe BMW 7 Reeks is de zesde generatie van de luxueuze BMW- berline.
Ze kan buigen over bijna vier decennia wereldwijd succes en een uitstraling van autoluxe die bij de tijd is, maar tegelijkertijd de weg naar de toekomst wijst. Technologie van de toekomst in het domein van lichtgewicht structuren, aandrijvignsgroepen, bediening, intelligente verbindingen en sfeer aan boord maken deze luxe berline effectief het summum van rijplezier en comfort onderweg. Met deze generatiewissel aan de top van het gamma stelt BMW verschillende innovaties die uniek in de sector zijn voor.

In twee maten

Net als de vorige versie is de nieuwe 7 Reeks er in twee carrosserielengtes, een uitvoering met korte wielbasis en een met lange wielbasis. In de verlengde versie met verlengde achterdeuren is er meer beenruimte voor maximaal drie reizigers. Optioneel vervangt BMW de driezitsbank door twee zetels, die door middel van een lange centrale middenconsole van elkaar worden gescheiden. Desgewenst voorziet BMW de salon van stoelverwarming en ventilatie. De stoelen voorin zijn uiteraard volledig elektrisch bedienbaar. Op de optielijst staat een panoramisch glazen dak (Sky Lounge) met een lichtdisplay, waarbij keuze is uit zes tinten. Ook de interieurpanelen van de vier deuren kunnen met sfeerverlichting worden uitgevoerd.

Met handbewegingen 

Zaken als radiovolume en infotainment kunnen met handbewegingen worden bediend. Een speciale sensor signaleert de hand en maakt uit de beweging op of het audiovolume omlaag of omhoog moet brengen. Onder de noemer Touch Command levert BMW een 7 “groot tablet en twee houders, voorin en achterin. Om nog een comfortverhogende voorziening te noemen, de 7 Reeks kan met de afstandsbediening volautomatisch inparkeren, zonder dat er een chauffeur aanwezig is.

Executive Drive Pro

BMW zegt voor de 7 Reeks een goede balans tussen rijdynamiek en rijcomfort te hebben gevonden door het onderstel en afzonderlijke componenten van het chassis op elkaar af te stemmen. De Duitsers voorzien de limousine van luchtvering en elektrisch geregelde dempers. De optie Executive Drive Pro omvat elektromechanische stabilisatorstangen die het rollen van de carrosserie in snel genomen bochten moeten reduceren. De auto leest als het ware de weg en stemt de demping op de conditie van het wegoppervlak af.

Voorlopig motorenpallet

BMW pakt bij de marktintroductie van de nieuwe 7 Reeks uit met een beperkt motorenaanbod. De voorlopige basismotorisering is de 740i met een 3,0 liter zescilinder benzinemotor en 326 pk. Daarboven levert BMW de 750i  een V8 met 450 pk met vierwielaandrijving. Voorlopig is er enkel een 730d met 265 pk. De BMW 740e werd aan de modellenreeks toegevoegd, plug-in hybride model met verbrandingsmotor en BMW eDrive-technologie uit BMW i, totaal systeemvermogen: 240 kW/326 pk, CO2-emissie volgens EU- norm: 49 g/km. 

BMW stelt de 7 Reeks in september op de IAA-autoshow in Frankfurt voor. Vanaf oktober staat hij bij de dealer.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy