Nieuws

© Volvo

80 procent van alle nieuwe Volvo’s zijn elektrisch tegen 2025

11 november 2022
Door Advertorial
De Zweedse premiumconstructeur zit perfect op schema om zijn ambitieuze doelstelling waar te maken: over minder dan drie jaar zullen vier van de vijf nieuw verkochte Volvo’s in Europa volledig elektrisch zijn. Tegen 2040 wordt Volvo als onderneming zelfs volledig klimaatneutraal.

Volvo Cars heeft de wind in de zeilen. Het plukt de vruchten van de strategische keuzes die de voorbije jaren genomen werden en het merk positioneren als een aanbieder van aantrekkelijke, milieuvriendelijke en veilige gezinswagens.

De XC40 is vandaag de populairste bedrijfswagen in België, een succes dat hij onder meer te danken heeft aan het feit dat hij beschikbaar is als mild hybrid, als plug-inhybride en als volledig elektrische versie. “Hij kan voorbeeldige TCO-cijfers (total cost of ownership) voorleggen, mede dankzij drie jaar gratis onderhoud en een uitstekende value for money”, zegt Elfi Janssens, CEO van Volvo Car Belux. “Dat hij bij ons in België van de band loopt, is voor onze klanten een plus.”

281918 Volvo C40 RechargeDe Gentse fabriek van Volvo Cars bouwt naast de veelzijdige XC40 ook de C40 Recharge, een elegante coupé-afgeleide die enkel als EV bestaat. Ze beschikt over een eigen batterij-assemblagesite, waar vandaag 150.000 accupacks per jaar gemaakt worden. In de toekomst moet die capaciteit verdubbelen. Het aandeel volledig elektrische modellen dat in Gent wordt gebouwd, zal immers enkel maar toenemen. 

Drie op vier Volvo’s nu al (deels) elektrisch

Alle Volvo-modellen samengenomen betreft ruim 28 procent van de verkopen vandaag al een volledig elektrisch model. Zo’n 48 procent van de verkochte Volvo’s is een plug-inhybride. Dat betekent dat drie op vier nieuwe Volvo’s vandaag al een geëlektrificeerde aandrijving heeft.

De volledig elektrische modellen zullen op korte termijn de bovenhand nemen. In 2023 verandert immers de fiscale aftrekbaarheid voor plug-inhybrides, terwijl zero-emission voertuigen hun maximale belastingvoordelen blijven behouden. Maar dat zal niet de enige reden zijn. Volvo lanceert tussen nu en 2025 nog drie nieuwe EV’s, te beginnen met het gloednieuwe vlaggenschip van de constructeur, de EX90

Tegen 2025 zal 80 procent van de nieuw verkochte Volvo’s in Europa volledig elektrisch zijn. Vanaf 2030 zal Volvo enkel nog elektrische wagens bouwen en tegen 2040 moet Volvo als bedrijf klimaatneutraal zijn. Daarmee geeft de constructeur een duidelijk signaal en onderstreept het zijn engagement om duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. 

{module Ad Volvo Gold}

Deel op

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.