woensdag, 23 november 2022

Touring vanaf nu eigendom van AG Insurance en BNP Paribas Fortis

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Touring vanaf nu eigendom van AG Insurance en BNP Paribas Fortis © Touring
AG, BNP Paribas Fortis en Touring werkten sinds 2019 reeds nauw samen en die samenwerking wordt nu omgezet in een volledige overname van Touring door AG, dat 75 procent van de aandelen verwerft, en BNP Paribas Fortis, dat het overige kwart van het aandelenpakket voor zijn rekening neemt. Door die operatie is Touring, net als grote concurrent VAB, volledig in handen van bankverzekeringsgroepen.


Verzekeraar AG en BNP Paribas Fortis hebben met de vzw Koninklijke Belgische Touring Club, tot nog toe eigenaar van Touring, een akkoord bereikt waarbij de commerciële en operationele activiteiten van Touring Groep worden overgedragen naar Touring NV. De aandelen van die NV komen voor 75% in handen van AG Verzekeringen en voor 25% in handen van BNP Paribas Fortis. Afhankelijk van de goedkeuring van de bevoegde autoriteiten en het vervullen van een reeks voorwaarden zal de overname van de aandelen afgerond worden tegen midden volgend jaar. 

Met deze operatie zijn de twee bekendste bijstandsverleners in ons land nu in handen van bankverzekeraars, aangezien grote Touring-concurrent VAB sinds 2019 volledig in handen is van KBC Verzekeringen.

Partners sinds 2019

Nadat ze al in 2019 een partnership afsloten, gericht op mobiliteit, bijstand en het ontwikkelen van mobiliteitsoplossingen zoals MaaS (Mobility as a service) en CaaS (Charging as a service), gaan de 3 partners met dit principeakkoord dus een grote stap verder. Via hun aandeelhouderschap versterken AG en BNP Paribas Fortis Touring en verzekeren ze de toekomst van de organisatie.

Touring is een van de grote bijstandsverleners in ons land, met 680.000 tussenkomsten per jaar. De sterke groei van het aantal elektrische en geconnecteerde voertuigen op de Belgische wegen vormt een belangrijke uitdaging voor Touring, dat zijn bijstandsactiviteiten moet klaarstomen voor een aantal organisatorische en operationele wijzigingen. Dankzij de komst van AG en BNP Paribas Fortis beschikt Touring over de nodige middelen om deze te realiseren.

Touring blijft bijstand verlenen

Touring zal zich onder het nieuwe aandeelhouderschap blijven toeleggen op de dienstverlening en de verkoop van bijstandsproducten aan de meer dan 2 miljoen Belgen die vandaag klant zijn bij de organisatie. Via AG en BNP Paribas Fortis zal het aanbod aan de klanten van zowel Touring als AG en BNP Paribas verder uitgebreid kunnen worden.  

Concreet zullen alle commerciële en operationele activiteiten van de vzw Koninklijke Belgische Touring Club zullen overgedragen worden naar Touring NV, dat zijn activiteiten als een zelfstandige vennootschap zal uitvoeren. De verzekeringstak van Touring (ATV) zal geïntegreerd worden in de structuur van AG. 

Alle bijstands- en reisverzekeringsproducten van Touring zullen in de toekomst AG-producten worden, maar zullen worden gecommercialiseerd onder het Touring-label. Voor de klanten van Touring verandert er niets, behalve dat de organisatie nu ondersteund zal worden door de nieuwe aandeelhouders. 

Koninklijke Belgische Touring Club vzw

De vzw Koninklijke Belgische Touring Club (KBTC) die de commerciële en operationele activiteiten overdraagt aan AG en BNP Paribas Fortis maakt geen deel uit van de overdracht en blijft zelfstandig en autonoom. Zij zal haar rol van onafhankelijke stem en vertegenwoordiger van de weggebruiker in de brede zin van het woord blijven vervullen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy