woensdag, 16 november 2022

SsangYong na sanering nu echt klaar voor de toekomst

Geschreven door  Stijn Blanckaert
SsangYong na sanering nu echt klaar voor de toekomst © SsangYong
Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk is SsangYong goed terechtgekomen. 18 maanden na het begin van de saneringsoperatie is die nu afgerond en kan SsangYong naar de toekomst kijken en uitpakken met nieuwe modellen.


De Zuid-Koreaanse autobouwer werd na een eerdere mislukte overname door de Zuid-Koreaanse busbouwer Edison Motors uiteindelijk voor € 703 miljoen overgenomen door chemie- en staalgroep KG die met een kapitaalsinjectie en een reconversieplan voor een heropleving van het merk wil zorgen.

Op 11 november werden de schulden van de autobouwer met de financiële middelen die uit de overname voortkomen afbetaald zodat de firma nu, anderhalf jaar na het begin van de herstructurering, klaar is voor de toekomst. KG zorgde ook voor extra investeringen en saneerde de financiële structuur van het bedrijf om opnieuw tot een normalisering van de activiteiten te komen.

De bedoeling is om de verkoopcijfers op te trekken en rendabel te worden, door middel van elektrificatie en een uitbreiding van het gamma waarbij de nieuwe Torres-SUV, die momenteel nog niet in Europa verkrijgbaar is, maar op de Zuid-Koreaanse thuismarkt alvast een groot succes is, een belangrijke rol speelt. Volgend jaar volgt nog een volledig nieuw elektrisch model dat de codenaam U100 meekreeg.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy