woensdag, 16 november 2022

Sterrenregen bij Euro NCAP: 15 op 16 geteste auto’s krijgen vijf sterren

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Sterrenregen bij Euro NCAP: 15 op 16 geteste auto’s krijgen vijf sterren © Euro NCAP
Euro NCAP knalde opnieuw zestien automodellen tegen muren en andere obstakels om hun veiligheid te beoordelen. De laatste reeks testen was succesvol, aangezien maar liefst vijftien van de zestien beoordeelde auto’s de volle vijf sterren toegekend kregen.


Bij de auto's die deze maand zijn getest waren heel wat elektrische modellen. Zo kregen de Tesla Model S en de nieuwe NIO ET7, de Toyota bZ4X, de Subaru Solterra, de Hyundai Ioniq 6 en de Nissan Ariya net als de nieuwe smart #1 allemaal een vijfsterrenbeoordeling. 

De andere auto's met vijf sterren waren de Honda Civic, de Toyota Corolla Cross, de Nissan X Trail, de Renault Austral, de Land Rover Range Rover en de Range Rover Sport.  Naast de NIO ET7 en de smart #1 werd ook een andere – bij ons onbekende – Chinees, de WEY Coffee 02, beloond met de maximumscore.

DS 9 slechts 4 van de 5 sterren

De DS 9 behaalde als enige slechts vier sterren, onder meer door een mindere score in de frontale botsproef met andere voertuigen. 

Voor 2023 worden de protocollen strenger. Euro NCAP zal zich vanaf dan op een aantal nieuwe aspecten richten. Zo komen er bijvoorbeeld protocollen voor autonoom noodremmen (AEB) voor motorfietsen en nieuwe scenario's voor passieve veiligheid voor voetgangers en fietsers. 

Hertest

Om veiligheidsontwikkelingen en upgrades van hun voertuigen aan te moedigen om de consument beter te beschermen, biedt Euro NCAP autofabrikanten de mogelijkheid om dezelfde auto opnieuw te laten testen of opnieuw te beoordelen tot een nieuwe beoordeling na zinvolle veiligheidsverbeteringen.  Dit is het geval geweest voor een paar voertuigen in 2022, waaronder de Volkswagen Golf, voor het eerst getest in 2019, en de Isuzu D-Max Crew Cab. Beiden scoren ook de maximumscore van vijf sterren. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy