woensdag, 26 oktober 2022

Ford Fiesta vervroegd op pensioen, maakt plaats voor elektrische cross-over

Geschreven door  Dieter Quartier
Ford Fiesta vervroegd op pensioen, maakt plaats voor elektrische cross-over © Ford
De geruchten worden bevestigd door Ford: de iconische Fiesta wordt in juni 2023 uit productie genomen. Zijn plaats op de productielijn in Keulen wordt ingepalmd door een nog te onthullen sportieve elektrische cross-over.


De Fiesta is een van de langst lopende modellen van Ford: de naam is 46 jaar oud en er zijn al negen generaties de revue gepasseerd. De oorspronkelijke Ford Fiesta kwam in 1976 op de markt en sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 18 miljoen exemplaren van gebouwd, verspreid over 13 verschillende landen over de hele wereld, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Mexico, Argentinië, Brazilië en Zuid-Afrika. De huidige Fiesta loopt in Keulen (Duitsland) van de band.

Het einde van de productie van de Fiesta betekent ook het einde van de productie van verbrandingsmotoren in een van de belangrijkste fabrieken van Ford buiten de Verenigde Staten. De fabriek in Keulen wordt omgevormd tot het Cologne Electrification Center, waar vanaf volgend jaar een nieuwe middelgrote cross-over op het platform van de VW ID.3 wordt geproduceerd. De productie van de 1,0-driecilindermotor zal op zijn beurt worden overgeheveld naar de motorenfabriek van Ford in Craiova, Roemenië. 

Daar loopt vandaag ook de succesvolle Ford Puma van de band. Van deze kleine sportieve cross-over wordt volgend jaar trouwens ook een elektrische variant gelanceerd. Mocht je er nog aan twijfelen: Ford of Europe zet maximaal in op elektrische modellen, meer bepaald in cross-overvorm. De Mondeo, de S-Max en de Galaxy zijn al uit productie gegaan en krijgen geen vervangers.

Wie nog een Fiesta wil, heeft tijd tot de start van de zomer volgend jaar. Enkel de vijfdeursversie wordt nog gebouwd. Ford zegt dat aan alle klantenorders zal worden voldaan totdat het resterende productievolume is opgevuld. 

Bron: motor1.com

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy