
De RS 3 performance edition is verkrijgbaar als berline en als Sportback en is de eerste auto in zijn segment die de magische 300 km/h-grens haalt, wat nog 10 km/h sneller is dan op de RS 3 met het RS Dynamics Package plus. De heerlijk klinkende vijfcilinder won enkele pk’s en levert nu 407 pk of 299 kW bij een 100 omwentelingen hoger toerental, tussen 5.700 en 7.000 toeren per minuut. Ook het maximumkoppel van 500 Nm is wat langer beschikbaar, tussen 2.250 en 5.700 toeren per minuut. Dat komt door een hogere laaddruk van 1,6 bar in de uitlaatgasturbo. Accelereren van 0 naar 100 km/h kan in niet meer dan 3,8 seconden, maar dat is niet sneller dan in de “gewone” RS 3.
De overbrenging gebeurt natuurlijk naar de vier wielen, via een zeventraps S-Tronic-transmissie met dubbele koppeling.
RS Sportuitlaat
Het standaard RS Sport-uitlaatsysteem krijgt een aangepaste centrale demper en glossy zwarte, ovalen uitlaatpijpen en heeft een volledig variabele kleppencontrole die bij de RS 3 Performance edition in de RS Performance en RS Torque Rear-modi voor een verdere opening van de kleppen zorgt wanneer de auto stationair draait, om de sound nog verder te benadrukken.



Zwarte en blauwe accenten
Als kenmerk van de performance edition krijgt de beperkte reeks naast de specifieke wielen en aangepaste uitlaat met zwarte pijpen ook zwarte Audi-ringen en RS 3-badges en zijn er binnenin tal van blauwe accenten voorzien, zoals blauwe veiligheidsgordels, een blauw contraststiksel op de centrale armsteun, de deuren en het stuurwiel.

Ledanimaties in de koplampen
De standaard matrix-ledkoplamen en de ledachterlichten hebben een dynamische sequentie bij het openen en sluiten van de auto. Wanneer de RS 3 performance edition ontgrendeld wordt tonen de digitale dagrijlichten via vijftien ledsegmenten een finishvlag aan de passagierszijde en de cijfers “3-0-0” aan de bestuurderszijde, om te verwijzen naar het tot 300 beperkte aantal auto’s van deze speciale reeks en de topsnelheid ervan. Bij het sluiten van de auto verschijnt “R-S-3” in het pixelveld onder de hoofdkoplamp, in plaats van de “3-0-0”-aanduiding. Tijdens het rijden zijn vormen de finishvlag-leds aan beide kanten de dagrijlichten.
