zaterdag, 10 september 2022

Efficiëntie, stilte én massa’s grip: deze Goodyear-band moet je hebben

Geschreven door  Advertorial
Efficiëntie, stilte én massa’s grip: deze Goodyear-band moet je hebben © Goodyear
Geluidscomfort en een lage rolweerstand zijn cruciale eigenschappen van een band, zeker als je elektrisch of plug-inhybride rijdt. Maar vallen deze parameters te combineren met topprestaties en optimale grip? Ja, in het geval van de nieuwe Goodyear Eagle F1 Asymmetric.


Veeleisende bestuurders van conventionele diesel- en benzine-auto’s zijn al jarenlang vertrouwd met de Goodyear Eagle F1-bandenfamilie. Die vond zijn oorsprong in de racerij en hevelt dan ook heel wat innovaties over van het circuit naar de openbare weg. 
goodyea000reaglef1asymmetric6 2 2De nieuwste Asymmetric 6 wordt gekenmerkt door specifieke designelementen die hem nu ook uitermate geschikt maken voor krachtige elektrische en plug-inhybride voertuigen. Hij combineert uitzonderlijke grip met een lage rolweerstand en een verbeterde geluiddemping.

Alle innovaties van deze nieuwe band vloeien rechtstreeks voort uit de ervaring die Goodyear heeft opgedaan als partner van heel wat autosportteams. Het performancebandenmerk is intussen ook officiële leverancier van de FIA eTouring Car World Cup.

Kracht en stilte

Weerstand en gewicht zijn de grootste vijanden van efficiëntie en in het geval van een EV dus ook het rijbereik. Daarom werd voor de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 specifiek gewerkt aan een vermindering van de totale massa van de band alsook een aerodynamische vorm van de zijwand. Zo worden de turbulentie en luchtstroming rond de band en de zijkant van het voertuig optimaal beheerst. De nieuwe compoundtechnologie verlaagt bovendien de rolweerstand en helpt zo de elektrische actieradius te vergroten. 

De nieuwe Asymmetric 6 voegt nog een troef toe aan de palmares van de Goodyear Eagle F1-familie. Door hun stille motor is bij elektrisch aangedreven voertuigen het lawaai van de weg beter merkbaar aan boord. Daarom heeft Goodyear voor de Eagle F1 Asymmetric 1 een geluidsonderdrukkend bandenpatroon ontwikkeld. Dat vermindert de geluidsproductie tot wel 2 dB in bepaalde maten. Ook werden de lamellen wat fijner in vergelijking met de Asymmetric 5 en vertoont de Asymmetric 6 een innovatieve radiale afgeschuinde groef om geluidsfrequenties te dempen.

Prestaties en duurzaamheid

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 is een band die gericht is op prestaties. Technologieën zoals Dry Contact Plus en Wet Braking Pro zijn ontworpen om de bestuurder van krachtige auto's een gevoel van vertrouwen en controle te geven, zowel op droog als op nat wegdek. Deze technologieën dragen ook hun steentje bij tot het milieu. Ze maken immers gebruik van innovatieve duurzame materialen.

"In 2020 heeft Goodyear zich het ambitieuze doel gesteld om tegen het einde van dit decennium een band te ontwikkelen die voor 100 procent uit duurzame materialen bestaat," zegt Philippe Schmit, Chief Engineer bij Goodyear. "De wetenschappers en ingenieurs die aan de Eagle F1 Asymmetric 6 hebben gewerkt, hebben grote stappen in de richting van dat doel gezet."

Zo bevat het loopvlak van de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 bijna drie keer zoveel bioharsen en twee keer zoveel andere duurzame materialen als zijn voorganger.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy